לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

מתכונים צמחוניים שילדים אוהבים לאכול

אתם יודעים שאני אוהבת להביא לבלוג אורחים שמבשלים בכל מיני סגנונות ואת הפוסט הזה אני מבשלת כבר הרבה זמן. את חן אני מכירה מהפייסבוק דרך הכובע העסקי שלה כמנהלת יחסי ציבור אבל כשחיפשתי אמא שמבשלת צמחוני לילדים שלה היא הייתה הראשונה שהרימה יד והתלהבה לכתוב על ההתנסות שלה. פוסטים קודמים בנושא היו: טיפים מהמטבח הטבעוני, מתכונים צבעוניים לשבועות, מיטב מתכוני התירס שילדים אוהבים, בישול לילדים בבית שאוכל לפי גישת פליאו, מתכוני פילו לילדים וגם מתכון סלט בורגול קיצי עם בטטות צלויות וחמוציות.

הילדים שלנו אוהבים לאכול עצים (ברוקולי לפי דורון) | צילום: שרון גולן


הי חן, ספרי לנו מי את ואיך הגעת לנושא של מתכונים צמחוניים לילדים

היי, אני חן, אמא לדורי (11) ואחינועם (9.5) לפני כשנה קראתי מאמר שעסק בכך שלעשות קניות בריאות ולבשל בריא זו בדיוק אותה השקעה כמו לערוך קניות רגילות ולבשל כמו שבישלתי עד כה. התחלתי לקרוא על מוצרים – מה כדאי לאכול ומה פחות ולבשל ולאפות אחרת. אני לא קיצונית בשום דבר אבל תמיד אעדיף לאפות למשל בלי סוכר ועם קמח כוסמין מאשר קמח רגיל. אני עושה ניסיונות ללא הפסקה ובכללי הפכתי את הארוחות ליותר בריאות אבל ממש לא פחות טעימות.

לגדל צמחי תבלין בבית עם הילדים מכניס אותם לאווירה | צילום: Photo by Markus Spiske on Unsplash
לגדל צמחי תבלין בבית עם הילדים מכניס אותם לאווירה | צילום: Photo by Markus Spiske on Unsplash

מה את מבשלת ואופה לילדים שלך?

כאחת שאופה המון הקושי העיקרי שלי היה לאפות בריא יותר אבל עדיין טעים. כמי שלמדה קונדיטוריה אני רגילה להוסיף חמאה וסוכר לבן לכל דבר, אבל ככל שאני רואה מה נכנס למתכון פחות מתחשק לי לתת לילדים שלי לאכול אותו….  

בבישול לא נתקלתי בקושי, הילדים שלי מהרגע שהתחילו לאכול, למזלי, אוהבים כמה שיותר טבעי וכמה שיותר ירוק – ירקות, אגוזים, פירות… כך שהשינוי העיקרי היה להפסיק לטגן, להוריד כמה שיותר שמן מהמתכונים ואיפה שיש שמן להחליף אותו בשמן זית וכמה שפחות תוספות ובישול וכמה שיותר טבעי.

אבל באפייה… הם דרשו את המתוק שלהם… לאחר כמה ניסיונות (ועדיין ממשיכה) מצאתי שני מתכונים מעולים לקינוחים פחות מתוקים שהילדים זוללים ואני מרוצה מהם:

להוסיף תפוזים לתפריט הילדים | צילום: Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

סקונס תפוזים ללא סוכר:

מה צריך בשביל המתכון:

  • 2 ביצים
  • שליש כוס שמן
  • 50 מ"ל מיץ תפוזים מתפוזים סחוטים
  • 80 מ"ל מים
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • כפית אבקת אפיה

איך אופים?

  1. טורפים קלות את הביצים
  2. מוסיפים את מיץ התפוזים ואת המים וטורפים היטב (אם אוהבים יותר טעם של תפוזים אפשר את כל כמו הנוזלים ממיץ תפוזים ואם אוהבים פחות- אז למהול עם מים)
  3. לקפל פנימה את הקמח ואת אבקת האפייה.
  4. לאפות בתבנית שקעים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא חצי יבש.

הילדים שלי אוהבים למרוח ריבה ביתית (ללא סוכר) בפנים. אפשר גם לאכול אותם עם גבינה מלוחה – מה שאוהבים!

מה שהכי חשוב כשאופים לילדים הוא לא לספר להם מה יש בתוך. אם זה טעים שיאכלו ואם לא שלא. לפעמים לדעת מה יש בתוך גורם להם לא לרצות לאכול מראש (כמו למשל מאפינס קישואים או עוגת גזר…).

לכן כשלקחתי את עוגיות חמאת הבוטנים והחלפתי לחמאת בוטנים טבעית ואת השוקולד החלפתי בשוקולד חרובים פשוט לא אמרתי להם. הם אמרו שהטעם שונה אבל טעים וזללו וזה מבחינתי עשה את העבודה.

עוגיות שוקולד חרובים/חמאת בוטנים:

מה צריך?

  • 100 גרם מחמאה
  • חצי כוס סוכר חום טבעי או קנים טבעי
  • 1 ביצה
  • 2 וחצי כוסות קמח כוסמין
  • 1 כפית אפייה
  • חמאת בוטנים טבעית/ממרח שוקולד חרובים
לא חובה תמיד לדעת מה יש בפנים, כל עוד זה טעים לנו | צילום: Photo by amirali mirhashemian on Unsplash

איך אופים?

  1. ממיסים את המחמאה ומערבבים עם הסוכר
  2. מוסיפים את הביצה וטורפים היטב
  3. מערבבים פנימה את הקמח
  4. מתחילים להוסיף את הממרח שבוחרים- כל פעם כף ולשים בידיים- עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק שניתן לעבוד איתו.

אני יוצרת את העוגיות עם כף גלידה במרחק זו מזו על תבנית אפייה ומשטיחה מעט. לעוגיות חמאת הבוטנים אפשר להוסיף שבבי בוטנים לא קלויים ולעוגיות שוקולד אפשר להוסיף חתיכות שוקולד מריר.

אופים ב- 180 מעלות ל11-  דקות. מצננים ואז מעבירים לכלי או לפה ?

על האורחת שלנו

צילום: אור אסנת

חן קרופניק, מנהלת יחסי ציבור ותקשורת שיווקית במשרד על שמי ואמא במשרה מלאה ? 

לדף הפייסבוק של חן: https://www.facebook.com/chenikrupnikpr

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top