פוסט שבועות 2018 – שני מתכונים והרבה צבעים

שבועות הוא החג האהוב עליי, כמו שסיפרתי לכם כבר שנה שעברה. הוא כל כך חגיגי, רגוע, משפחתי ובלי טקסיות או הערכות גדולה מדי לפניו – והכי חשוב: הוא חלבי 🙂 השנה יצא לי ליצור כמה מתכונים חלביים מהירים וטעימים שהילדים אהבו, אז אספתי כמה מהם לפוסט הזה, כדי שיהיה לכולנו טעים וכיף עם הקטנטנים.
מתכוני שבועות TO GO
מתכוני שבועות TO GO

מתכון ראשון: מיני-פשטידות מלאות בפטריות וגבינות

המתכון הזה נולד מתוך הר פטריות (ואני לא מגזימה, תכף תראו..) שקניתי הביתה במטרה לעשות מרק פטריות שאנחנו אוהבים. אממה – היה חם בטירוף וממש לא התאים למרק, אז החלטתי לעשות מכל הטוב הזה פשטידות קטנות וטעימות (בצורת לב). הכמות הזו די גדולה, אז חוץ ממגש סיליקון בצורת לבבות גם יצאו לי עוד 2 אינגליש קייק, אז לגמרי תרגישו חופשי לחתוך בחצי את הכמויות.
פירוט המתכונים לשבועות
פירוט המתכונים לשבועות

מרכיבים:

  • 1 כרישה
  • 1 בצל יבש
  • 1 בצל סגול
  • 50 גרם חמאה
  • כף שמן זית
  • 2 כפות קוטג'
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • 150 גרם צפתית
  • 100 גרם בולגרית
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות לאבנה (רק אם יש לכם, לא חובה)
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון דק
  • 2 סלסילות שמפיניון
  • 2 סלסילות פורטבלו
  • סלסלה שימג'י לבן + סלסלה שימג'י חום
  • שקית פטריות מיובשות

אופן ההכנה:

  1. להשרות את הפטריות המיובשות במים רותחים ל-20 דקות (לפי הוראות על גב האריזה)
  2. לטגן בשמן ובחמאה את כל הבצלים
  3. להוסיף לטיגון את כל הפטריות
  4. לאדות כ-2-3 דקות ולהוסיף מעט מים (כחצי כוס)
  5. לשים את התערובת בצד להתקרר
  6. לאחר שהתקררה לערבב פנימה את כל הגבינות, הביצים ורק לאחר מכן את הקמח
  7. להוסיף תבלינים
  8. להעביר לתבניות לבחירתכם ולאפות ב-180 מעלות למשך כ-25 דקות

מתכון שני: בויוס עם תוספות

זה מתכון ממש קל שמצאתי ברשת והוספתי לו את התוספות הביתיות האהובות עלינו: תירס וזיתים ירוקים (לא ביחד – או זה או זה).
הילדים עפו על התירס בעוד שאני התענגתי על הזיתים. מוזמנים להוסיף איזה תוספות שאתם אוהבים.

בויוס עם תוספות
בויוס עם תוספות

מרכיבים:

  • ½2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חלב
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • ½ כפית פלפל שחור טחון דק
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפות תירס (שימורים או טרי)
  • 3 כפות זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים קטן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים
  2. ממלאים בתבנית שקעים משומנת בספריי עד מחצית מהגובה
  3. מוסיפים את התוספות מלמעלה ומערבבים במזלג
  4. אופים על 180 מעלות למשך 15-20 דקות

המתכון הזה הוא חלק מפרויקט של כמה בלוגריות לקראת שבועות, שנקרא "שבועות בקלות", וכולל מתכונים קלים לשבועות.

רוצים לראות עוד מתכונים של "שבועות בקלות"? כנסו לאחד המתכונים הבאים:

אהבתם את קופסת האוכל שבתמונות?
לעמוד של yoopi בפייסבוק.

קופסאות אוכל yoopi

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מדריך מלא איך לגרום לילדים לאכול

מדריך מלא: איך לגרום לילדים לאכול

במהלך השנים שהבלוג קיים (כמעט 4, הייתם מאמינים?), עלו לכאן הרבה פוסטים שנכנסו תחת סדרת הפוסטים – 'איך לגרום לקטנטנים לאכול'.
אז בשביל לעשות סדר בדברים, החלטתי לרכז את הקישורים לכולם במקום אחד מרכזי – הפוסט הזה.

לקריאת הפוסט »