פוסט קייטנה – מתכון אורח: סלט בורגול קיצי עם בטטות צלויות וחמוציות

את תום בעבור מ-תום מטבח משמח, הכרתי לא מזמן כשראיינתי אותה לראיון הראשון בבלוג, על הפעילות של העסק שלה ומאז שמרנו על קשר והמשכנו להעביר בינינו מתכונים. לכן כשהחלטתי להקים את הפעילות קיץ בבלוג, ישר חשבתי איך אני יכולה לשלב מתכון שלה, ולתת במה למתכון טבעוני, שתכל'ס כולם יכולים ליהנות ממנו מאוד.

אז הנה הוא:

סלט בורגול קיצי עם בטטות צלויות וחמוציות - המרכיבים
סלט בורגול קיצי עם בטטות צלויות וחמוציות - המרכיבים

מרכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות
  • כוס בורגול גס/ בינוני
  • חופן חמוציות ללא סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן ללא סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות (קחו בחשבון שהן מצטמקות בתנור)
  2. מערבבים עם כף שמן זית וכף סילאן, משטחים ע"ג נייר אפיה ואופים בחום גבוה עד להתרככות קלה (!) והשחמה חלקית. שלא יהפכו לפירה…
  3. על הבורגול יוצקים מים רותחים עד לכיסוי + חצי כוס ומשרים בין 20-30 דקות, עד למרקם נגיס. מסננים טוב.
  4. מערבבים בעדינות בקערה: בטטות, בורגול, חמוציות.
  5. מתבלים בלימון, שמן זית, מלח, פלפל ועוד סילאן אם נדרש
התוצאה הסופית:
סלט בורגול קיצי עם בטטות צלויות וחמוציות - התוצאה הסופית
סלט בורגול קיצי עם בטטות צלויות וחמוציות - התוצאה הסופית

רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…

  1. למרוח את קוביות הבטטה בשמן והסילאן
  2. לערבב את המרכיבים בקערה

הצעת הגשה:
להכין טחינה טריה עם נענע קצוצה בפנים ולהגיש כמטבל

על כותבת הסדרה:

נעים מאוד.
שמי תום בעבור, ילידת הצפון ומתגוררת כיום ברחובות.
אוהבת אוכל ואנשים ועוסקת (בין השאר) בקשרים שבין שני התחומים הללו. אוהבת לאתגר את עצמי ואת סביבתי, גם בחיים ובעיקר במטבח 🙂
אני מנחת קבוצות וקונדיטורית בהכשרתי, בת זוגו של אורי, ואמא לשני פיצקים מופלאים.
אני מבשלת אוכל צמחוני וטבעוני, פשוט, טעים, עונתי ומעניין, ושמחה לחלוק את האוכל הזה גם איתכם.

הדבר שאני הכי אוהבת לעשות הוא העבודה איתכם ומולכם – במטבח שלכם, בסדנאות, בליווי האישי ועוד – בכל אזור השפלה, המרכז והשרון.

מחכה להיפגש!

תום בעבור

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מתכון מיני-פיצה על טורטיה

ארוחת ערב מהירה וקלה לילדים – מתכון מיני פיצה על טורטיה

לא כל ערב יש לי כוח או בא לי להשקיע בארוחת הערב, כן – גם אני עם הבלוג על אוכל בריא והיצירתיות, לפעמים עייפה, או שסתם אין לי מצב רוח לבלאגן. אז מה אני עושה בימים כאלה? חוזרת לבייסיק, לאותם מתכונים קלים וממש מהירים שאפשר לארגן בכמה דקות ולהגיש לשולחן, כשאני בטוחה שהילדים יעופו על זה ויאכלו הכל.

לקריאת הפוסט »
רשימת 11 הדברים שגורמים לי לאושר

מדריך ב-4 שלבים: איך מכינים ארוחת ערב לילדים ברבע שעה

אחה"צ הגיע, תכף מגיע הזמן לארוחת הערב, ואנחנו (כלומר אני) נלחצת. כל יום אותו ריטואל. מה לא עשיתי כדי להקל על עצמי? נכנסתי לעשרות אתרים בתקווה למתכונים מנצחים שייקחו לי באמת רבע שעה (ולא שעה וחצי), דיברתי עם חברות לקבל מהן רעיונות, התייעצתי בקבוצה שלי.. – ועדיין כל ערב מחדש אני מוצאת את עצמי מתלבטת מה להכין להם שיהיה גם בריא ושהם גם אשכרה יאכלו אותו.אז מה עושים? מכינים תוכנית עבודה. 

לקריאת הפוסט »