לפני כמה שנים הכנתי מתכון לבלוג של קציצות תרד וצ'דר קטנות וטעימות בטירוף ומאז בא לי לנסות אותו שוב, אבל לא יצא, בעיקר כי חשבתי שהילדים לא יעופו על זה כמוני. לפני כמה ימים קניתי שקית תרד ואמרתי 'יאללה, הולכים על זה'. שיניתי מעט את המתכון וטיגנתי את רוב הכמות במקום רק לאפות (רציתי לבדוק מה יוצא יותר טעים) ותכלס שניהם יצאו מעולה.
מרכיבים:
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים
- 2 זוקיני
- אפשרי – לחמניה רטובה מעט וקרועה לביסים
- קילו תרד
- 4 ביצים
- 400 גרם גבינה צהובה מגורדת + מוצרלה מגורדת
- כוס קמח תופח
אופן הכנה:
- קוצצים לקוביות קטנות את הבצלים והזוקיני
- מטגנים בשמן כ-15 דקות על אש קטנה, שיתרכך
- מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שמתרכך לגמרי
- מוציאים ומעבירים לקערה לקירור
- מוסיפים את הביצים, הגבינה והקמח ומערבבים טוב
- יוצרים לביבות / כדורים
- אפשר לאפות על 180 מעלות לכ-15 דקות או לטגן במחבת עם 2 כפות שמן זית