כשראיינתי את תום בפעם הראשונה, הייתה לי תחושה שזה לא הפוסט האחרון שלנו יחד ושיהיו עוד הזדמנויות ליצור ביחד תוכן מעניין, אז כשהיא הציעה לי מפגש בישול-צילום, קפצתי בשמחה!
למי שלא מכיר את תום בעבור, היא בשלנית מעולה ויזמית, בעלת עסק של בשלניות שמגיעות אליכם הביתה ומבשלות אוכל בריא צמחוני/טבעוני, עם המון אהבה וטעמים נפלאים (היא מעבירה גם סדנאות ויש לה קורס אונליין ועוד מלא דברים מגניבים, אבל הפעם אספר יותר על מה שעשינו יחד).
אז נפגשנו, דיברנו הרבה על אוכל בריא, איך מבשלים לצמחונים / טבעונים ואם יש באמת הבדל (פרטים בפוסט נרחב יותר בנושא שנמצא בעבודה…). חשבנו יחד מה להכין ובסוף החלטנו שנאלתר – כי זה הכי כיף.
כשהגעתי אליה, היו על השולחן בצק פילו (שרוב האנשים חודשים שמפחיד להתעסק איתו, כולל אותי), בטטה קטנה, ממרח פלפלים שהיא הכינה לבד, בצל ועוד דברים טובים.
למה דווקא פילו?
כי הוא בצק נוח לתפעול, לא שמן, כיף לאכילה ויוצר מרקם קראנצ'י שמזכיר בורקס טוב.
מתחילים לבשל…
מאפה ראשון: פילו משולש במילוי ממרח טופו ובצל מטוגן
מרכיבי הממרח:
- חבילת טופו רך
- חופן אגוזי מלך
- בצל אחד פרוס – צלוי בתנור או מטוגן להשחמה
- מיץ מחצי לימון
- מלח, תימין, שמן זית
קצח לקישוט
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מטגנים ומתבלים במלח, פלפל ותימין
- טוחנים הכל בבלנדר ומוסיפים את הלימון ושמן זית לפי הצורך עד לקבלת מרקם של קרם פרש
ובכל קצה של רצועה שמים כף וקצת של הממרח ומתחילים לקפל למשולשים, לכל אורך הרצועה ואת הקצה שנותר מקפלים מתחת למשולש, מורחים בשמן זית מפזרים מעט קצח ומניחים במגש על נייר אפיה.
מחממים תנור ל-200 מעלות (יש להנמיך את התנור ל-180 מעלות לאחר שמכניסים את מגש המאפים)
ואופים כ- 25 דקות או עד שהמאפה משחים קלות .
התוצאה הסופית:
** ניתן להגיש את הממרח כמטבל (טעים לאללה :))
מאפה שני: פרחי פילו במילוי עגבניות מיובשות ובצל
מרכיבי המילוי:
- עגבניות מיובשות
- בצל מטוגן
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח-פלפל
- אורגנו
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מטגנים ומתבלים במלח, פלפל, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים קלות (ניתן להוסיף מעט מים כדי שהבצל יבושל קצת יותר אך לא ישרף – שיטה מעולה של תום שאני לגמרי מאמצת..)
מושחים 2 דפים של הפילו בשמן ומסדרים יפה את העגבניות, הבצל המטוגן ומפזרים מעט אורגנו מסביב
אופים לפי ההוראות של המאפה הראשון (כולם יחד בשמחה על אותו מגש)
התוצאה הסופית:
מאפה שלישי: גלילות פילו במילוי קוביות בטטה
מרכיבי המילוי:
- בטטה קטנה
- תערובת הציידים מהתבלינים של איילת (על התבלינים של איילת הרחבתי בפוסט אחר, אבל בינתיים כנסו לאתר שלה, תציצו בתבלינים המגניבים ובבלוג הסופר מגרה שלה)
- זרעי חמניה
- ממרח הטופו מהמאפה הראשון
אופן ההכנה:
קוצצים את הבטטה לקוביות ומטגנים במעט שמן (מוסיפים מעט מים כמו במאפה הקודם כדי לרכך וחצי-לבשל את הבטטות בלי שישרפו מדי או יצטרכו מלא שמן לטיגון)
מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לרולדה קטנה וחמודה
מורחים במעט שמן זית ומפזרים את זרעי החמניה (לילדים קטנים אפשר שומשום או כל ציפוי אחר לבחירתכן). אופים בתנור יחד עם שאר המאפים.
התוצאה הסופית:
מאפה רביעי: פילו משולש במילוי ממרח פלפלים ביתי**
** מי שמכיר אותי יודע שאני סופר רגישה לפלפלים והמשפחה שלהם, אז לא אכלתי מהמאפה הזה, אבל למי שלא רגיש, זה נראה ממש טעים..
מרכיבי המילוי:
ממרח פלפלים ביתי (המתכון מהאתר של תום בעבור)
אופן ההכנה:
- הכי פשוט – מורחים את הממרח על רוב הפילו (פרט לשוליים)
- מקפלים פנימה, מגלגלים לרולדה וחותכים לגודל דומה לשל הפילו במילוי עגבניות מיובשות.
מאפה חמישי: גלילות פילו מתוק במילוי תפוחים וצימוקים
מרכיבי המילוי:
- תפוח (מכל סוג אהוב)
- חופן צימוקים
- מעט סוכר חום
- מעט קינמון
אופן ההכנה:
- מקלפים את התפוח ומגרדים בפומפיה גסה
- מושחים את עלי הפילו בשמן וחותכים ל-4 מרובעים
- מפזרים במרכז כל מרובע את התפוח, מפזרים מעט צימוקים (לקטנטנים ניתן לקצוץ את הצימוקים או לא לשים), מעט סוכר חום וקינמון
- מקפלים את הדפנות פנימה ומגלגלים למיני רולדה
- מושחים במעט שמן קוקוס ומפזרים קוקוס מעל
אופים יחד עם שאר המאפים
ובסוף…
אוכלים הכל בהנאה רבה, כחלק מארוחת צהריים או ערב, יחד עם ממרח הטופו כמטבל ועוד מטבלים נוספים + סלט ירוק או קצוץ ליד (או כל דבר אחר שמתחשק לכם) – בתאבון 🙂
התוצאה הסופית: