פוסט קייטנה – מתכון: מקלות זוקיני בגבינה מיושנת וגרידת לימון

אחת הדרכים הכי מהנות להכניס ירקות לתפריט של הקטנטנים שלי, היא דרך דברים שדומים לדברים אחרים, לדוגמא: ירקות בהסוואה של צ'יפס (ראו מתכון צ'יפס קייל שעלה השבוע). אז ממש כמו במתכון קודם שפרסמתי, לקחתי את הזוקיני היפייפיים – רגילים ומנומרים, חתכתי אותם ל"צ'יפסים" והוספתי להם תיבול מעניין.

הפעם במקום פירורי לחם הלכתי על מתכון שמצאתי בפינטרסט, שהמקלות אפויים בציפוי פרמז'ן, רק שהחלטתי לשנות את הפרמז'ן (שעלול להיות לפעמים מלוח מדי לטעמם של הקטנטנים) לגבינת עיזים מיושנת בשם שברנו (מקווה שאייתתי נכון..) שקניתי בדוכן של מן האדמה בקניון.

אז… ניגש לעניינים.

מתכון: מקלות זוקיני בגבינה מיושנת וגרידת לימון - מרכיבים
מתכון: מקלות זוקיני בגבינה מיושנת וגרידת לימון - מרכיבים
גרידת הגבינה עם התוספות והתבלינים
גרידת הגבינה עם התוספות והתבלינים

מרכיבים:

  • 5 זוקיני חתוכים ל-4.
  • 1/2 כוס גבינה מגורדת (שברנו במקרה הזה)
  • 1/2 כפית תימין יבש
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • מלח גס ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה​

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות מניחים נייר אפיה על מגש ומרססים במעט ספריי שמן.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה, התימין, האורגנו, אבקת השום, מלח ופלפל.
  3. מניחים את הזוקיני על נייר האפיה.
  4. מורחים אותו בשמן הזית ומפזרים את תערובת הגבינה מלמעלה.
  5. מכניסים לתנור ואופים למשך 15 דקות.
  6. מעבירים את חום התנור לגריל (כ-220 מעלות) וצולים לעוד 2-3 דקות, עד שמקבל מרקם זהוב וקריספי.
  7. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים ליד מטבל יוגורט (או כל מטבל אחר שמתחשק לכם).
התוצאה הסופית:
מתכון: מקלות זוקיני בגבינה מיושנת וגרידת לימון - התוצאה הסופית
מתכון: מקלות זוקיני בגבינה מיושנת וגרידת לימון - התוצאה הסופית

רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…

  1. למרוח את השמן על הזוקיני
  2. לפזר את תערובת הגבינות
  3. לערבב את היוגורט והשמיר
  4. לתת לאמא לצלם בשקט את המתכון (שקט יחסי.. :))
עוזרות לי בזמן הצילומים
עוזרות לי בזמן הצילומים

הצעת הגשה:
מקלות הזוקיני לצד ירקות חתוכים, קוטג' ומטבל יוגורט ושמיר ביתי.

הצעת הגשה
הצעת הגשה

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מתכון מיני-פיצה על טורטיה

ארוחת ערב מהירה וקלה לילדים – מתכון מיני פיצה על טורטיה

לא כל ערב יש לי כוח או בא לי להשקיע בארוחת הערב, כן – גם אני עם הבלוג על אוכל בריא והיצירתיות, לפעמים עייפה, או שסתם אין לי מצב רוח לבלאגן. אז מה אני עושה בימים כאלה? חוזרת לבייסיק, לאותם מתכונים קלים וממש מהירים שאפשר לארגן בכמה דקות ולהגיש לשולחן, כשאני בטוחה שהילדים יעופו על זה ויאכלו הכל.

לקריאת הפוסט »
רשימת 11 הדברים שגורמים לי לאושר

מדריך ב-4 שלבים: איך מכינים ארוחת ערב לילדים ברבע שעה

אחה"צ הגיע, תכף מגיע הזמן לארוחת הערב, ואנחנו (כלומר אני) נלחצת. כל יום אותו ריטואל. מה לא עשיתי כדי להקל על עצמי? נכנסתי לעשרות אתרים בתקווה למתכונים מנצחים שייקחו לי באמת רבע שעה (ולא שעה וחצי), דיברתי עם חברות לקבל מהן רעיונות, התייעצתי בקבוצה שלי.. – ועדיין כל ערב מחדש אני מוצאת את עצמי מתלבטת מה להכין להם שיהיה גם בריא ושהם גם אשכרה יאכלו אותו.אז מה עושים? מכינים תוכנית עבודה. 

לקריאת הפוסט »