ערוץ האוכל זה אחד הערוצים החביבים עליי בטלוויזיה, תמיד יש משהו מעניין לראות שם.
אז כשבשבת חשבתי מה להכין לאכול ובמקרה ראיתי בזווית העין אחת מתכון מגניב שכלל קישואים, קמח מלא ופירורי לחם, ישר ניסיתי לשנן את כל המרכיבים כדי שאוכל להכין גם לילדים.
המתכון פשוט מאוד להכנה, עם מעט מרכיבים, ואפשר לגוון בו עם עוד הרבה ירקות אחרים, אבל הפעם התמקדתי במה שהיה במקרר באותו הזמן – קישואים וחצילים.
מרכיבים:
- קישואים
- חצילים
- קמח מלא
- ביצים
- שמן זית
- פירורי לחם
- רוזמרין יבש
אופן ההכנה:
- חותכים את כל הירקות למקלות או עיגולים (אפשר להחליף בכל ירק שמתבשל בתנור במהירות, או לעשות "חצי בישול" לירקות קשים יותר כמו תפו"א או בטטה).
- טובלים בקמח המלא
- בביצה מעורבבת עם מעט שמן זית (כף בערך לביצה)
- פירורי לחם מעורבבים עם מעט רוזמרין בשביל הניחוח והטעם המיוחד
- ו.. לתנור. כ-25 דקות בחום של 180/190 מעלות.
יוצא קריספי ונטרף במהירות, בתאבון 🙂