לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

פוסט קייטנה – מתכון אורח: אתגר המרכיבים

את הילה סער מ-Eats Better, הכרתי ממש רגע לפני תחילת הקייטנה פה בבלוג, כשחיפשתי אנשים מעניינים, שעוסקים באוכל בריא, לארח פה במסגרת הפעילות. התכתבנו, דיברנו והיה לי ממש כיף להכיר עוד מישהי כל כך נחמדה ועם גישה כל כך מחוברת לערכים שאני מאמינה בהם. יחד התחלנו לחשוב מה אפשר לעשות כדי להפוך את הפעילות הזו לעוד יותר מעניינת, והיא הציעה להוסיף למתכונים גם אתגרים – לתת להורים שקוראים את הבלוג ודף הפייסבוק עוד רעיונות, תוך כדי משחק אתגרי, בייחוד ששבוע לפני שדיברנו היא הריצה אתגר משלה בקבוצה שלה שנקרא אתגר השייקים, יחד עם הילדים שלה, והוא זכה להצלחה ותגובות מהממות.

אז האתגר הראשון שעלה היום בדף הפייסבוק של הבלוג הוא אתגר המרכיבים, בו הייתם צריכים לנחש איזה ירק מתוך הירקות הבאים אין מצב שהקטנטנים שלכם יאכלו?
האפשרויות היו:

  1. ברוקולי
  2. אספרגוס
  3. קייל
  4. גזר
אתגר המרכיבים - פתרונות יצירתיים
אתגר המרכיבים - פתרונות יצירתיים

אז עכשיו אני אספר לכם מה לא ניסינו עוד אצלנו בבית (ליתר דיוק, עד שבוע שעבר):

מי שקורא את הבלוג הזה כבר זמן מה, יודע שאנחנו אוהבים להתנסות עם הקטנטנים שלנו, ולבחון עד כמה הם יסכימו לזרום איתנו ולאכול דברים מיוחדים (לדוגמא, הבנות בגיל 8 חודשים בערך, שהיו ממש בשלבים ראשונים של אכילת מוצקים, קיבלו לאכול מרק בורשט עם קוביות בקר וסלק בזמן שהתארחנו אצל חברים), ואנחנו שמחים מאוד כל פעם שהם מסכימים לאכול משהו שלא חשבנו שיאכלו.

בגלל זה, גזר, ברוקולי (עץ להגדרתה של דורון) ואפילו אספרגוס, כבר נאכלים פה די בשוטף, ונותרנו עם הקייל.

עד שהילה העלתה את הרעיון של הקייל, לא ממש חשבתי להכניס אותו למטבח, ליתר דיוק – חוץ מכמה פעמים בודדות, לא ממש נתקלתי אפילו בשם שלו, שלא לדבר על לטעום את זה בעצמי, אז כשהיא הציעה לנסות – אמרתי יאללה, נלך על זה.

איך גורמים לקטנטנים לטעום דברים חדשים?

מגלות ירקות חדשים

הנה כמה דברים שגיליתי כממש יעילים כשרוצים לחשוף את הקטנטנים לאוכל חדש:

  1. לא להפסיק לנסות – אחד הדברים הכי חשובים זה להמשיך לנסות. לא הלך פעם ראשונה – לא קרה כלום, לנסות אחרי יום, שבוע, חודש, שנה אפילו שוב, אבל לא להפסיק. ככל שילדים נחשפים למאכלים יותר מגוונים בזמן שהם קטנטנים, ככה הם מוכנים להיחשף לעוד ועוד חוויות חדשות, גם מחוץ לעולם האוכל.
  2. לשלב טעמים מוכרים וחדשים – מגישים לקטנטנים משהו חדש? מעולה! שימו בצלחת גם משהו מוכר, לדוגמא – שניצל לצד פירה סגול (מבטטה סגולה, מתכון בחודש הבא..).
  3. לשלב אותם בבחירת הירקות בסופר / בפריקת הקניות בבית – בכלל שיתוף של הקטנטנים והענקת אחריות זה דבר מעולה, אבל בעיקר כשמדובר באוכל. תוך כדי אפשר לתת להם לחוש את הפירות והירקות, לדעת איפה שמים כל דבר בבית, וליהנות מעצם האחריות והשיתוף בעשיה בבית.

ועכשיו לקייל ידידנו.

המתכון של הילה נקרא בפשטות: צ'יפס קייל.

צ'יפס קייל
צ'יפס קייל

ממה מורכבת המנה?

  • כרוב קייל – חבילה אחת
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?

  1. חותכים את הקייל לחתיכות ביס קטנות יחסית
  2. מערבבים עם שמן ומעט מלח ופלפל
  3. שמים בתנור על 180 מעלות לכ-10 דקות
  4. אוכלים בתאבון 🙂

התוצאה הסופית

צ'יפס קייל

רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…

  1. לקרוע את עלי הקייל
  2. לערבב עם השמן והמלח ולסדר במגש לפני האפיה

הצעת הגשה:

לאכול ישר איך שיוצא מהתנור – זה הכי טעים ככה.
לסיכום – אם זה טעים כמו צ'יפס, נראה קצת כמו צ'יפס, ונאכל ישר – זה קייל.. 🙂

על האורחת שלנו:

מומחית לתזונה בריאה ולשינוי הרגלי התזונה במשפחה. נשואה ואמא ל-3 מתוקים, שהיו כנראה מעדיפים לאכול יותר ג'אנק פוד אבל נאלצים לזרום איתי.

עד לפני כמה שנים הייתי אמא כמוך, שחולמת ש"יום אחד" הילדים שלה יאכלו בריא, ואז החלטתי ש"יום אחד" הגיע, והתחלתי לשנות ו'להבריא' את המטבח ואת התזונה בבית.במשך השנים צברתי קילומטראז' של ניסיונות, הצלחות, כישלונות, ידע ותובנות מהתהליך, והיום אני משתמשת בכל אלה ומלווה משפחות בתהליך השינוי שלהן: מדריכה, מייעצת, מלמדת והולכת איתן יד ביד כדי שלא יצטרכו לעשות לבד את הדרך הארוכה שאני עשיתי.בתהליך הליווי אני נותנת למשפחה כלים, טיפים, ידע תאורטי ופרקטי, "טריקים" ומתכונים, וליווי צמוד עד להשגת השינוי הרצוי ושיפור הרגלי התזונה והאכילה בבית.

רוצים להכיר את הילה עוד? הנה כל הדרכים:

הילה סער

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top