אחת הדרכים הכי מהנות להכניס ירקות לתפריט של הקטנטנים שלי, היא דרך דברים שדומים לדברים אחרים, לדוגמא: ירקות בהסוואה של צ'יפס (ראו מתכון צ'יפס קייל שעלה השבוע). אז ממש כמו במתכון קודם שפרסמתי, לקחתי את הזוקיני היפייפיים – רגילים ומנומרים, חתכתי אותם ל"צ'יפסים" והוספתי להם תיבול מעניין.
הפעם במקום פירורי לחם הלכתי על מתכון שמצאתי בפינטרסט, שהמקלות אפויים בציפוי פרמז'ן, רק שהחלטתי לשנות את הפרמז'ן (שעלול להיות לפעמים מלוח מדי לטעמם של הקטנטנים) לגבינת עיזים מיושנת בשם שברנו (מקווה שאייתתי נכון..) שקניתי בדוכן של מן האדמה בקניון.
אז… ניגש לעניינים.
מרכיבים:
- 5 זוקיני חתוכים ל-4.
- 1/2 כוס גבינה מגורדת (שברנו במקרה הזה)
- 1/2 כפית תימין יבש
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/4 כפית אבקת שום
- מלח גס ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות מניחים נייר אפיה על מגש ומרססים במעט ספריי שמן.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה, התימין, האורגנו, אבקת השום, מלח ופלפל.
- מניחים את הזוקיני על נייר האפיה.
- מורחים אותו בשמן הזית ומפזרים את תערובת הגבינה מלמעלה.
- מכניסים לתנור ואופים למשך 15 דקות.
- מעבירים את חום התנור לגריל (כ-220 מעלות) וצולים לעוד 2-3 דקות, עד שמקבל מרקם זהוב וקריספי.
- מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים ליד מטבל יוגורט (או כל מטבל אחר שמתחשק לכם).
התוצאה הסופית:
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…
- למרוח את השמן על הזוקיני
- לפזר את תערובת הגבינות
- לערבב את היוגורט והשמיר
- לתת לאמא לצלם בשקט את המתכון (שקט יחסי.. :))
הצעת הגשה:
מקלות הזוקיני לצד ירקות חתוכים, קוטג' ומטבל יוגורט ושמיר ביתי.