את תום בעבור מ-תום מטבח משמח, הכרתי לא מזמן כשראיינתי אותה לראיון הראשון בבלוג, על הפעילות של העסק שלה ומאז שמרנו על קשר והמשכנו להעביר בינינו מתכונים. לכן כשהחלטתי להקים את הפעילות קיץ בבלוג, ישר חשבתי איך אני יכולה לשלב מתכון שלה, ולתת במה למתכון טבעוני, שתכל'ס כולם יכולים ליהנות ממנו מאוד.
אז הנה הוא:
מרכיבים:
- 2 בטטות בינוניות
- כוס בורגול גס/ בינוני
- חופן חמוציות ללא סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות סילאן ללא סוכר
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות (קחו בחשבון שהן מצטמקות בתנור)
- מערבבים עם כף שמן זית וכף סילאן, משטחים ע"ג נייר אפיה ואופים בחום גבוה עד להתרככות קלה (!) והשחמה חלקית. שלא יהפכו לפירה…
- על הבורגול יוצקים מים רותחים עד לכיסוי + חצי כוס ומשרים בין 20-30 דקות, עד למרקם נגיס. מסננים טוב.
- מערבבים בעדינות בקערה: בטטות, בורגול, חמוציות.
- מתבלים בלימון, שמן זית, מלח, פלפל ועוד סילאן אם נדרש
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…
- למרוח את קוביות הבטטה בשמן והסילאן
- לערבב את המרכיבים בקערה
הצעת הגשה:
להכין טחינה טריה עם נענע קצוצה בפנים ולהגיש כמטבל
על כותבת הסדרה:
נעים מאוד.
שמי תום בעבור, ילידת הצפון ומתגוררת כיום ברחובות.
אוהבת אוכל ואנשים ועוסקת (בין השאר) בקשרים שבין שני התחומים הללו. אוהבת לאתגר את עצמי ואת סביבתי, גם בחיים ובעיקר במטבח 🙂
אני מנחת קבוצות וקונדיטורית בהכשרתי, בת זוגו של אורי, ואמא לשני פיצקים מופלאים.
אני מבשלת אוכל צמחוני וטבעוני, פשוט, טעים, עונתי ומעניין, ושמחה לחלוק את האוכל הזה גם איתכם.
הדבר שאני הכי אוהבת לעשות הוא העבודה איתכם ומולכם – במטבח שלכם, בסדנאות, בליווי האישי ועוד – בכל אזור השפלה, המרכז והשרון.
מחכה להיפגש!