לפני קייטנת הקיץ הקודמת של הבלוג, קצת יותר משנה אחרונה, עליתי עם פוסט דומה בשם רעיונות לארוחת ערב בריאה עם קטנטנים, או.. איך להתגבר על השאלה מה נכין היום לאכול, שדיבר על נושא כאוב שעולה כמעט בכל שיחה או התכתבות שלי עם קוראי הבלוג או קבוצת הפייסבוק שלנו – ארוחת הערב.
כי אנחנו מגיעים אליה אחרי יום ארוך, וכל מה שבא לנו כהורים זה שהם יאכלו, יאהבו את מה שהכנו ואם אפשר שזה גם יהיה בריא – מה טוב.. 🙂
לכן בשנה האחרונה, כמעט מדי ערב, העליתי שרשור קבוע בשם #שרשור_ארוחת_ערב שבו חברי הקבוצה שיתפו מה הם הולכים להכין הערב וככה כל מי שהשתתפו קיבלו גם רעיונות לארוחה של אותו יום (אם עוד לא הכינו) או לארוחות של המשך השבוע.
אז כדי לעשות לנו סדר בהכל החלטתי לרכז בפוסט הזה + במתנה שמחכה לכם ממש בסופו, רשימה של רעיונות וגם כמה מתכוני גולשים של רעיונות לארוחת ערב מהירה ובריאה לילדים.
מתכוני הגולשים:
המתכון של שני איתני – וופל בלגי מלוח
זה טריק שמצאתי כדי שהבן שלי יאכל דברים קצת יותר משביעים ובריאים לארוחת ערב. אנחנו מכינים יחד בלילה של קמח, ביצה, שמן זית, יוגורט עזים ותבלינים. מוסיפה ירק מגורר כלשהו- בדרך כלל קישוא, או תפוח אדמה. מכניסה את זה למכונה של וופל בלגי והילד אוכל ונהנה!
אחלה טריק ואפשר לגוון מה שרוצים בבלילה.
את המתכון המלא תוכלו למצוא בבלוג של שני, בעלת ש' סטודיו.
המתכון של גל להב כהן – מאפינס אטריות טעימים מאוד
היום בערב אתם הולכים להכין מאפינס אטריות טעימים מאוד וממש קלים להכנה. ניתנים גם להקפאה, הפשרה קצרה במיקרו ויש לכם גיוון גם לארוחת הבוקר.
מצרכים (לכמות של 12-15 מאפינס, תלוי בגודל):
- 2 כוסות אטריות דקיקות
- 2 ביצים
- רבע כוס שמן זית
- קופסה אחת של קוטג' (250 גרם)
- חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
- כפית שטוחה מלח
- מעט פלפל שחור
- תוספות אפשריות לגיוון- עשבי תיבול, זיתים, בצל מטוגן, גבינה בולגרית/פטה.
אופן ההכנה:
- לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן (כ-3 דקות), לסנן ולצנן.
- להוסיף לאטריות את שאר המצרכים ולערבב.
- ליצוק עם כף בעדינות למאנג'טים.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-30 דקות או עד שהמאפינס מקבלים הזהבה יפה.
את המתכון ומתכונים נוספים תוכלו למצוא בדף הפייסבוק (השווה יש לציין) של גל: קופסת אוכל Yoopi