לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

הרשימה: 13 רעיונות לכושר שאפשר לעשות בבית עם הילדים

לאחר שהקיץ נגמר, חוזרים לשגרה וזה גם זמן מעולה לסיכומים של מה היה ומה אנחנו לוקחים איתנו מבחינת הרגלים שנוצרו ודברים שלמדנו להמשך השנה. בפוסט הזה תוכלו למצוא מגוון רעיונות שמתאימים לכושר עם הילדים בבית, חלקם מהניסיון שלנו בקיץ האחרון וחלק רעיונות שנתקלתי בהם ברחבי הרשת.

כשהילדים איתנו בבית, בין אם מדובר על שבוע חופש שלם או כמה שעות אחר הצהריים, יש לנו בדרך כלל 2 אפשרויות:
1. לתת להם לנוח וליהנות מהחופש בלי שום מסגרת. 2. לשמור על מסגרת כלשהי, שתהיה מסגרת חופש – כלומר שעות מוגדרות פלוס מינוס, מבנה קבוע של פעולות ביום והבנה של הכללים בבית בתקופת החופש והשוני בין תקופה זו לשגרה הרגילה.

אצלנו במשפחה בשנים קודמות היו שבועות שבהם הייתי נותנת להם "לפרוק כל עול", לקום וללכת לישון בשעות שלהם בלי יותר מדי מחשבה על שמירה על סדר היום פרט ל-3 ארוחות ביום (שגם לפעמים קוצצו לשתיים קצת יותר גדולות), אבל השנה כיוון שהבנות עלו לכיתה א' אני שמרתי להם על איזושהי שגרה במהלך כל אוגוסט, עם גמישות והתאמה לשינויים שמן הסתם קרו בין יום ליום.

ובגלל שחלק משגרת היום שלי בשנה ומשהו האחרונות היא כושר בבוקר אחרי שהם הולכים לגן, שגרה שבאוגוסט לא ממש התקיימה, החלטתי שחלק משגרת החופש יהיה סוג משתנה של כושר איתם, ובשביל שיהיה לי ממש קל ליישם – הכנתי רשימה.

רשימת 13 רעיונות איך אפשר בכל זאת לעשות כושר עם הילדים בבית

לחקור את השכונה | Photo by Scott Webb on Unsplash
  1. ללכת לבריכה או לים – עם 3 קטנטנים לא הרגשתי מוכנה ללכת לים כשאין איתי מבוגר/ת נוספים, אבל בריכה היא לגמרי אפשרות, כל עוד גוררים את סבתוש.
  2. ערוצי יוטיוב שמעודדים פעילות גופנית (ולעשות יחד איתם, כן – עם נעלי ספורט והכל..) והנה כמה קישורים שעזרו לנו:
    ערוץ כושר לילדים, ערוץ יוגה לילדים, עוד ערוץ יוגה לילדים, ואיך אפשר בלי זומבה לילדים.
  3. משחק יוגה לילדים – משחק קופסה שמאפשר לכם לתרגל תנוחות יוגה יחד עם הילדים, ללמד אותם יציבה נכונה, ריכוז והרבה מאוד צחוקים וכיף תוך כדי.
  4. הליכה במקומות ממוזגים – כן, חום אימים בחוץ וכיוון שהשילוב של ילדים ו-40 מעלות בצל לא עושה לי טוב – מצאתי מקומות ממוזגים לטייל בהם (כן, הליכה/ריצה אחרי ילדים נחשבת לגמרי לכושר, בעיקר אם הוא נמשך כמה שעות). רעיונות למקומות: פעילות היער הקסום במוזיאון הילדים הישראלי, בקרו במוזיאון הקומיקס, לכו לחקור במוזיאון האדם והסביבה, או סעו למוזיאון המדע.
  5. חפשו את המטמון בבית – אחד מהפעילויות בקייטנת הקיץ של הבלוג הייתה ליצור משחק חפש את המטמון בבית (כולל הוראות הפעלה פשוטות בפנים) וללכת לחפש איתם. ההרשמה לקייטנה נסגרה, אבל תיפתח לפני הקיץ הבא.
    המלצה נוספת: 4 משחקי 'חפש את המטמון' להדפסה שיצרה הדס אופיר ממידעל'ה. פשוט מדפיסים את המשחק, מחביאים במקומות שמפורטים בקובץ ומכינים מטמון סמלי. לקניית המשחקים.
  6. טרמפולינה בבית – נכון שלכם כילדים לא הרשו לקפוץ על הספות או המיטות? אז גם אנחנו לא (ממש) מרשים. אבל… אפשר ליצור מיני ijump ביתי די בקלות – פרסו על הרצפה או השטיח כריות ושמיכות (בשימוש או שלא) ותנו להם לקפוץ בהנאה.
  7. לחקור את השכונה בשעות לא רגילות (מוקדם ממש בבוקר או לפנות ערב) – במקום לקום ממש מוקדם או לצאת אחרי שהם הולכים לישון להליכה לבד (למרות שלפעמים זה גם מעולה ולגמרי מגיע לנו השקט הזה..) אפשר לקום קצת לפני או ללכת לפנות ערב כשכבר מתחיל להיות מזג אוויר טוב יותר לחקור את השכונה. מספיקה לפעמים הליכה של 10-15 דקות כדי לשחרר את הגוף ולהירגע. אפשר ללכת למקום עם דשא, לחלוץ כולם נעליים/סנדלים ולהרגיש את הכיף ברגליים, או לקחת זכוכית מגדלת (2-3 שקלים במקסטוק) ולחקור מה יש באדמה, על גזעי עצים או בשיחים, ולקבל נקודת מבט קצת אחרת על השכונה שלנו.
  8. תרגילי כוח זוגיים עם ילדים – אפשר להיעזר בילדים וגם להראות להם דוגמא אישית על תרגילי כוח שונים שמשפיעים על שרירי הבטן, הרגליים ועוד.. להשראה כנסו לכאן.
  9. חדר המדרגות של הבניין יכול להפוך למגרש משחקים או מגרש אימונים – אפשר לעשות בו אימון משפחתי הכולל עליה וירידה במדרגות במהירויות שונות, לשחק תופסת (בצורה בטוחה) בין בני המשפחה, לתרגל החלפות רגליים ועוד. כדאי מאוד לשמור על הילדים הקטנים יותר ולוודא שהם לא נופלים במדרגות מרוב התלהבות.
  10. דברים זולים, שעושים הבדל גדול, הם חבל או טרמפולינה קטנה – אפשר לבצע איתם אימונים אירוביים קצרים שמתאימים גם לילדים, וגם לשחק משחקים שונים שיוסיפו לא רק פעילות גופנית, אלא גם הנאה משפחתית גדולה.
  11. אפליקציות כושר – לעשות עם הילדים – כבר תקופה ארוכה שאני משתמשת באפליקצייה (בתשלום) של Freeletics לאימונים בבית בשעות הבוקר. אבל מה שהתחלתי לעשות מדי פעם זה להפעיל את התרגיל היומי שלי, לארגן את הילדים סביבי ולעשות יחד בסלון את התרגילים.
  12. תחרות ריקודים– אחד הדברים המהירים והכיפיים הוא להשמיע מוסיקה קצבית בבית, מיוטיוב, spotify ושאר המקומות האהובים עליכם, ולתת לילדים לפרוק אנרגיות בריקודים, כשאנחנו רוקדים וקופצים יחד איתם. אפשר להפוך את המסיבה לתחרות ע"י הכרזה על מנצח מדי שיר או לשחרר ולפשוט ליהנות מהרגע.
  13. מסלול מכשולים/נינג'ה בית – הכינו מסלול ביתי מהיר: לקפוץ מעל חפץ, לזחול אל תוך חישוק, לטפס על הספה וכו' לפי האפשרויות והגודל של הסלון שלכם ותנו לילדים לעבור את המסלול.
לחקור את השכונה | צילום: אילוסטרציה

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top