לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

מתכונים שילדים יכולים להכין לבד לארוחת ערב

אף אחד מאיתנו לא נולד/ה אלוף במטבח, זו יכולת שמתפתחת עם השנים וניתן (ומומלץ) ללמוד אותה כבר מגיל צעיר. כבר שנים אני כותבת פה בבלוג על מתכונים לילדים אבל תמיד רציתי להביא את הצד של הילדים ולהראות יותר כמה זה חשוב (ופשוט) לאפשר לילדים להיות נוכחים יותר, להתנסות יותר ולהרגיש את אותה תחושת הצלחה כשהם אוכלים משהו שהם הכינו.

אני שמחה לארח את שף מעין צח כהן, שמלמדת ילדים והורים איך להתיידד עם המטבח, להתנסות וליהנות בו. הבמה שלך שף מעין 🙂

צילום: אילוסטרציה | מתכונים שילדים יכולים להכין לבד לארוחת ערב
צילום: אילוסטרציה | מתכונים שילדים יכולים להכין לבד לארוחת ערב

כששואלים אותי אילו יכולות ותכונות הייתי רוצה שיהיו לילדים שלי וילוו אותם לאורך כל חייהם, התשובה היא (מעבר לבריאות ואושר) שיהיו עצמאים, בעלי ביטחון עצמי, שישחררו פרפקציוניזם ושיאמינו בעצמם. מניסיוני כאמא שהיא גם שפית במקצועה, אני יכולה לומר באופן וודאי שאחד המקומות האופטימליים לפתח ולחזק עצמאות וביטחון הוא המטבח, כי ילדים אוהבים לשחק, והמטבח הוא בעצם מגרש משחקים אחד גדול.

הרבה מבוגרים שטוענים שהם לא יודעים לבשל, או חוששים בכלל לנסות, גדלו בבית בו לא נתנו להם להיכנס למטבח. כל פעם שלכלכו את השיש או ניסו להתקרב לכיריים- גרשו אותם משם… מוכר לחלק מכם?
כשמאפשרים לילדים לגעת באוכל, לחתוך, לערבב, ללוש, לטעום וליצור, הם לא רק נהנים, הם גם מתפתחים. בישול מגיל צעיר הוא כלי לפיתוח מוטוריקה, משלב את כל החושים, מפתח בטחון עצמי ועבור רבים גם מרגיע (סוג של תרפיה).
תתפלאו מה וכמה הם מוכנים לטעום כשהם בשליטה. אני רואה את כל זה בסדנאות שאני מעבירה לילדים, ממליצה בחום לאפשר לילדים ולעצמכם לשחק באוכל- להתנסות, לאפשר, ליהנות וכמובן שבסוף גם לנקות…😉


רצוי להתחיל מגיל צעיר, תוך הנחיה והשגחה, וגם אם לא יוצאים להם מעדנים משובחים – שבחו על העשייה, היצירתיות וההשתדלות. הכל כאן נכון לכולנו כמובן – מבוגרים וילדים – אף אחד לא נולד עם ידיים שמאליות במטבח. כנסו למטבח ותתחילו לנסות, שחררו פרפקציוניזם ותנו לילדים ליהנות במטבח. תנו להם להרגיש שיש להם השפעה בבחירת התבלינים, הטעמים, הצבעים, המרקמים ועוד.
כמו שאתם נותנים להם דפים וטושים ונותנים להם ליצור, מבלי לרוץ ולתקן להם את הפרח/הבית/הכלב שציירו, בדיוק כך תנו להם לקשט ולהתעסק עם האוכל ותנו להם ליהנות בלי להעיר.

הנה 6 דגשים כשנכנסים עם הילדים למטבח:

  1. סבלנות. הרבה סבלנות.
  2. שתפו את הילדים בתכנון התפריט (״מה מתחשק לכם לאכול היום/השבוע?״).
  3. תנו לגיטימציה לטוויסטים (הלפעמים מוזרים…) שהם מציעים.
  4. עשו זאת כשיש לכם זמן, לא כשממהרים או כשכולם כבר רעבים.
  5. תפרגנו על העשייה וגם כשהם מסכימים לטעום משהו חדש.
  6. שבו ביחד ותיהנו מארוחה משפחתית משותפת!

אני שמחה לשתף אתכם ב- 3 מתכונים שקל וכיף להכין עם ילדים. תרגישו חופשי לשחק עם הטעמים ואענה כאן בתגובות בשמחה על כל שאלה. כמובן שמוזמנים להעלות כאן תמונות של מה שתכינו מהמתכונים ולהשוויץ בגאווה! ילדים אוהבים דברים שאפשר להחזיק ביד ולאכול אז הנה מתכון לפשטידות תירס קטנות, עוגת מיץ תפוזים שאפשר גם להכין כמאפינס אישיים וחמוצים אסיאתיים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

פשטידת קטנות של תירס

מרכיבים:

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • קופסת שימורים גדולה של תירס (או כ-3 כוסות)
  • 2 גביעי קוטג׳
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 4 ביצים
  • 3 כפות קמח/קוואקר/פרורי לחם

הוראות הכנה:

  1. לטגן בצל קצוץ דק עד הזהבה.
  2. לקרר מעט ולהעביר לקערה.
  3. להוסיף את שאר החומרים מלבד הביצים והקמח.
  4. לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. להוסיף ביצים וקמח.
  6. למלא תבניות אישיות (של מאפינס למשל), או תבנית אחת גדולה, ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בין 20 דקות ל45 דקות (תלוי בתבניות שבחרנו) עד שמזהיב ומתייצב.

חשוב לשים לב:

-ניתן להשתמש בכל ירק – ברוקולי חלוט וקצוץ, פטריות, בטטה, קישואים, תרד, מנגולד וכד׳.
-אם לא מגרדים על פומפיה ירקות קשים, יש לבשל מעט לפני שמכניסים לתערובת (לדוג׳: כרובית, בטטה, קישוא…)
-ניתן להשתמש בגבינות שונות- בולגרית/פרמז׳ן ועוד
-ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם (בצל ירוק, פטרוזיליה, טימין וכד׳).

עוגת מיץ תפוזים

עוגת מיץ תפוזים

אין כמעט אחד שלא אוהב אותה וילדים נהנים גם לסחוט את התפוזים.
המתכון באתר שלי: https://chefmaayan.co.il/?p=547

חמוצים בסגנון אסיאתי

חמוצים בסגנון אסיאתי

מרכיבים:

ירקות: קולורבי, גזר, כרובית, פלפלים מכל הצבעים, כרוב, גבעולי סלרי, מלפפון, שיני שום

נוזל ההחמצה (כליטר נוזל החמצה):
(להכפיל כמויות לפי גודל הצנצנת/כמות הצנצנות):
3 כוסות מים
1 כוס חומץ רגיל
1/2 כוס סוכר (אפשר גם ⅓ או ¼, נסו ותחליטו מה אוהבים)
2 כפות שטוחות מלח גס
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר טרי מקולף- קצוץ או פרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את כל מצרכי ההחמצה עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הסוכר והמלח נמסים.
  2. חותכים את הירקות ומסדרים בצנצנת נקיה. יוצקים בזהירות את נוזלי ההחמצה כשהם חמים על הירקות כך שיהיו מכוסים לגמרי.
  3. אוטמים את הצנצנת וסוגרים את המכסה. כשהצנצנת מתקררת אפשר להעביר למקרר.
  4. אפשר לאכול כבר למחרת.
על האורחת שלנו
שף מעין צח כהן
שף מעין צח כהן

נעים להכיר, אני שף מעין צח כהן.
בגיל 25 הגשמתי חלום, נסעתי ללמוד בישול באופן מקצועי בביה״ס הגבוה לבישול ה- CIA בארה״ב סיימתי בהצטיינות ונהניתי מכל רגע.
עם סיום לימודי התחלתי מיד לעסוק בתחום ובישלתי במגוון מטבחים במסעדות בניו יורק. בין היתר ניהלתי את מטבח ההסעדה של אוניברסיטת
סן פרנסיסקו. עם חזרתי למולדת, הקמתי קייטרינג בוטיק איכותי ולימדתי בקורסים לבישול במכללות מובילות להכשרה מקצועית בתחום בישראל.

כיום, אחרי שנים של עבודה במטבחים מובילים בארץ ובעולם התחברתי לתשוקה החדשה שלי והחלטתי לחבר בין שתי אהבות גדולות- אנשים ואוכל.
והפעם ללכת קרוב ובגובה העיניים!
אני מאמינה ויודעת שכל אחד יכול למצוא את השף הפנימי שבו.
כל שהוא צריך זה ללמוד טכניקות נכונות, מתכונים מדויקים, ידע לטיפול בחומרי גלם ודרך לשילוב תבלינים ומרכיבי טעם.

מוזמנים ליצור איתי קשר: באתר | בפייסבוק

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top