כשרק פתחתי את הבלוג, חשבתי מה הדברים שאני יכולה לשתף פה ויתנו ערך ממשי (הנה הסיפור על למה פתחתי את הבלוג למי שעוד לא מכיר/ה), יראו דרכים יצירתיות לגשת לנושא של אוכל בריא עם הקטנטנים, ויתנו כלים כיפים להורים שרוצים להכניס יותר אוכל בריא הביתה.
בגלל זה, כתבתי פה כבר סדרת פוסטים על איך לגרום לקטנטנים לאכול? עם רעיונות והשראה איך לגרום גם לקטנטנים הסרבנים ביותר לנסות דברים חדשים (או לפחות לטעום את מה שאנחנו אוהבים לבשל בבית), וגם ראיינתי אנשים מהתחום שהציגו את הדרך הייחודית שלהם ללמד את הילדים על אוכל ומרכיבים בריאים, ואפילו עשיתי פה קיץ שעבר פעילות קיץ חינמית שכל מטרתה הייתה לשחק עם הילדים באוכל וללמוד יחד עוד מתכונים קלים, ודרכים יצירתיות ללמד אותם על המטבח (כמו אתגר האיפוק).
אז כשנתקלתי לאחרונה במשחק המעולה של ליאת יהושע "שחק אותה בריא" ואת קמפיין ההדסטארט שלו, חשבתי שזה יהיה מגניב לארח אותה פה.
הי ליאת, ספרי לנו קצת על המשחק שיצרת
בכל יום התקשורת מציפה אותנו במידע: מה אסור לאכול, מה כדאי לאכול. אך אף אחד לא מספר לנו ההורים איך להניע את ילדינו לאכול מזון בריא. הרצאות ו"חפירות" לא עוזרות, צלחות מעוצבות – דורשות עבודה והשקעה ואנחנו ההורים כל כך עסוקים וגם כשמשתדלים זה לא כל כך עובד.
לפני כ-5 שנים גם אני הייתי מתוסכלת לנוכח תזונתו הלקויה של בני הצעיר, שהיה בן 8, הוא אכל רק פחמימות פשוטות, ג'אנק וממתקים, מלפפון עגבנייה ותפוח במאבקים קשים. החלטתי לפצח את העניין ולפתח משחק שמטרתו להניע ילדים לאכול ירקות ופירות, רתמתי את בני למשימה (אתם מבינים, הייתי זקוקה לחשיבה של ילד, להבין איך לנטרל את ההתנגדויות של הילדים, כי הם ממש לא חושבים כמו מבוגרים).
בדרך זו העליתי רעיונות שונים למשחק, התייעצתי עם בני מה עלי לשנות כדי שיעבוד וכך יצרנו יחד את המשחק הראשון "שחק אותה בריא" (את השם בחר בני כמובן).אני עובדת עם המשחק בסדנאות של ילדים והורים ואימונים אישיים כ-4 שנים בהצלחה.(92% הצלחה)
יש כמה משחקים בשוק שמלמדים את הילדים על אוכל בריא, מה מיוחד ב"שחק אותה בריא"?
יש מספר דברים שמייחדים את המשחק שיצרתי והנה חלק מהם:
- הוא מקנה לילדים תחושת מסוגלות לטעום ירקות ופירות חדשים.
- הוא מאפשר לילדים טעימות חוזרות של ירקות ופירות, עד שהחך מתרגל והם מתחילים לאהוב (היום אנחנו יודעים שצריך 14 פעם לטעום משהו חדש ורק אז להחליט אם אנחנו אוהבים אותו – טעם נרכש)
- תחושת המסוגלות מלווה את הילדים בהמשך גם בבית והם טועמים מאכלים שונים ומגוונים (גרגירי חומוס, קציצות, עוף, דג סלמון ועוד).
רוצים להכיר קצת יותר את ליאת והמשחק? הנה סרטון: