פוסט ראיון שלישי וחדש (הנה הראשון, והשני) בסדרת הראיונות פה בבלוג והפעם אני שמחה לארח את – נעמה אורבך.
את נעמה הכרתי גם בקבוצת הבלוגריות בפייסבוק של יונית צוק, ובכמה כנסים של יונית ששתינו היינו בהם, ואני שמחה כל כך שהכרתי אותה 🙂
קודם כל כי היא מקסימה, ושנית, כי בגילנו כל כך יותר קשה להכיר חברות חדשות, ועוד כאלו עם תחומי עניין משותפים ורבים – שזה פשוט כיף גדול.
מה בא קודם - הבלוג או העסק?
הסטודיו שלי, "נעמה מגשימת מתנות", נולד קודם, אבל תמיד ידעתי שמתישהו יגיע גם הבלוג. מאז שהבלוג שלי, "סימני דרך" – עלה לאוויר אני רואה איך הבלוג והסטודיו מזינים ומפרים אחד את השני.
מה גורם למוטיבציה שלך ליצור פוסטים כל כך מושקעים?
מבחינתי הבלוג הוא לא אמצעי להגיע למקום אחר, הוא המטרה שלי. הוא היה החלום שלי במשך הרבה שנים. זה מה שאני הכי רוצה לעשות. ולכן – אני נהנית מאוד מאוד להשקיע בו ולעבוד מאוד קשה על כל פוסט.
התאהבתי בעולם הבלוגים לפני יותר מעשר שנים, ויש בלוגים שאני עוקבת אחריהם מאז, ומרגישה שהנשים שעומדות מאחוריהם הפכו לחלק מהחיים שלי, מהמחשבות שלי. אני מתייעצת איתן (בתוך הראש שלי), מהרהרת מה הן היו עושות, מושפעת מהן.
בלוג הוא המדיום המושלם מבחינתי. הוא משלב המון דברים שאני כל כך אוהבת. המצאת רעיונות ותכנים מעניינים, צילום ויצירת אימג'ים, כתיבה, חיבור בין טקסט לדימוי. כל זה מתחבר לקצב קריאה שאני מאוד אוהבת. אני בעצם די ביישנית וקצת מופנמת – ובבלוג אני יכולה לחשוף את מה שאני בוחרת, כמה ומתי שאני רוצה. אני העורכת של מעין מגזין פרטי משל עצמי, ואני אוהבת לעשות את כל ההחלטות, כי התכנים שלי מאוד אישיים.
מה סוגי המוצרים / השירותים שאת מציעה בעסק שלך?
בסטודיו שלי, "נעמה מגשימת מתנות" אני מעצבת מתנות מיוחדות בהתאמה אישית, שאנשים מעניקים ליקרים להם. אני מעצבת גרפית במקצועי, ולכן המתנות שלי תמיד מבוססות על עיצוב גרפי, תמיד בסגנון עדין ואיכותי, ותמיד יש בהן ערך מוסף רגשי.
הלקוחות שלי פונים אלי בזמנים ואירועים קטנים וגדולים בחיים שלהם או של האנשים שהם אוהבים – כי הם מחפשים מתנה מיוחדת, שתזיז את הלב של מישהו, ותגרום לו להרגיש שחשבו עליו.
לקוחה הזמינה ממני למשל ערכה מעוצבת של "צידה לדרך" לילדה שלה שחגגה בת מצווה, קופסה עם כל מיני פריטים סמליים של כל מה שהיא מאחלת לה.
יש לי ערכה מיוחדת לסבתא שנולד לה נכד ראשון, קונות אותה הרבה אמהות צעירות כמתנה לאמא שלהן (או לחמותן!). שלוש חברות ילדות הזמינו אצלי מתנה עבור חברתן הטובה שמתחתנת – מתנה שמסכמת את כל החברות שלהן על פי אותיות הא"ב.
עוד מתנות שאפשר למצוא אצלי: חותמות עץ בעיצוב אישי (הפופולריות ביותר הן חותמות לספרייה המשפחתית, למעטפות החתונה וחותמות למורה או לגננת), תמונת צלליות משפחתית שהיא סוג של עץ משפחה מיוחד במינו, דרכון מעוצב וחותמת תואמת לאיסוף הטיולים המשפחתיים ועוד.
אני תמיד פתוחה לשמוע רעיונות ורצונות של לקוחות שלי, ולפעמים מהם מגיעים הרעיונות הכי מעולים למתנות חדשות. את "הערכה לאוהבי ספרים" למשל, פיתחתי עם לקוחה שבעלה מאוד אוהב לקרוא והיא רצתה להרחיב את חותמת העץ לערכה שלמה שקשורה בספרים. יצא לי להכין גם ערכת סופר-הירו ואפילו "ערכה למובטל" שהזמינה לקוחה מקסימה עם חוש הומור מעולה עבור בן זוגה.
מהם 5 הפוסטים שלך שאת חושבת שהכי יעניין את קוראי הבלוג שלי להכיר?
חמשת הפוסטים שלדעתי יעניינו את הקוראים שלך הם:
1. הפוסט ששבר את כל עמודות האנליטיקס שלי:
תשע נכדות לובשות את הבגדים של סבתא הוא הפוסט הכי נקרא שלי. נראה לי שכל קוראת תיהנה מהשילוב של תשע בנות דודות, מלתחת וינטג' אגדית של סבתא אהובה, וסיפור על מתנה משפחתית מרגשת במיוחד.
2. הפוסט שגרם להכי הרבה הורים להתחיל במסורת משפחתית מרגשת:
אוצר מכתבי אהבה לילד שלנו הוא פוסט עם רעיון נהדר להורים לקטנטנים. אני מספרת בו על המסורת המשפחתית שלנו, לכתוב לכל ילד מכתב אהבה ביום הולדתו.
3. הפוסט עם הצילומים הכי כיפיים:
מתנה בקלי קלות: ערכת יצירה משמחת לילדים זה אחד הפוסטים הכי קלילים וצבעוניים שלי, ואני מדגימה בו איך להכין מתנה יצירתית וצבעונית לילדים, ועל כמה דרכים לשדרג אותה בקלות ולתת לה תחושה יותר "הנד מייד".
4. הפוסט שהתגובות שלו הכי הפתיעו אותי:
שיקוי נגד גנבים: איך להתמודד עם פחדים של ילדים מבחינתי הורות יצירתית לא קשורה בהכרח לנצנצים, דבק, טושים ומספריים. עם שני בנים בבית למדתי שיצירתיות יכולה לבוא בכל מיני צורות מפתיעות. וכך, גם בהורות שלי אני מנסה למצוא רעיונות יצירתיים כדי להתמודד עם רגשות וקשיים שעולים, כמו למשל, פחד מגנבים.
5. הפוסט על המתנה הכי אישית שהכנתי:
לחגוג את אחותי: מתנה מיוחדת במינה כל מי שיש לה אחות או חברת ילדות מאוד טובה תזדהה עם הסיפור על המתנה שהכנתי לאחותי לחתונה: מגזין אישי שמתאר את האחיוּת שלנו מילדות ועד בגרות. אחד הפוסטים האהובים והנקראים ביותר בבלוג שלי.
נעמה, הקהל של הבלוג שלי, כמו שאת יודעת, הוא הורים לקטנטנים (בעיקר אמהות) - מה הטיפ הכי שווה שאת משתמשת בו, בזמן שאת רוצה ליצור עם הילדים משהו חדש או להפעיל אותם אחר הצהריים?
אני מהאמהות שמנסות כמה שפחות "להפעיל" את הילדים. לתפיסתי, הם אמורים להיות מסוגלים לפעול לבד, לעניין את עצמם ולמצוא בעצמם מה לעשות. זה לא תמיד פשוט ולא תמיד מצליח, אבל כשזה עובד – זה קסם.
הטיפ הכי טוב שלי הוא להכין התחלה של פעילות או משחק לפני שהם חוזרים הביתה. ליצור איזשהו שינוי בסלון, להוציא משחק ישן מהארון שכבר חודשים לא ראינו, להתחיל אוהל מסדינים, לשים ארבע קופסאות קרטון ענקיות על הרצפה או ליצור שורה ארוכה של מכוניות. כשהם נכנסים ורואים משהו שונה מול העיניים, הם מיד רוצים להתחיל לפעול בתוכו ולשחק איתו.
מבחינתי ליצור "התחלה" של משהו, בוודאי כשמשתמשים במשהו שכבר יש בבית, זה לא אומר שאני בתפקיד "צוות הווי ובידור" אלא שאני נותנת להם קצה חוט של עניין וסקרנות. הם אף פעם לא ישתמשו בדברים שהכנתי כמו שהייתי חושבת שהם ישתמשו. הם תמיד ממציאים משהו אחר ויצירתי כי אני לא מתערבת ולא נותנת להם הנחיות.
מה המתכון שהילדים שלך הכי אוהבים שאת או בעלך מכינים?
אני ממש לא בשלנית. אוּרי בן זוגי הוא בשלן נהדר, עבד במסעדות ולמד בישול ומאוד אוהב להיות במטבח. אני מגדירה את ההבדל ביני לבינו במטבח כ-הוא מבשל, אני מכינה אוכל. ויש הבדל גדול בין השניים. אז על המתכונים השווים באמת הוא אחראי (ובימים טובים גם על החביתות והסלט).
בעניינים קולינריים המשפחה שלנו מחולקת – אני ועומר בן ה-7 צמחונים, ואורי ונועם בן ה-4 אוהבי בשר. אורי מאוד מתחשב בעומר ובי, ותמיד מחפש דרכים "לצמחן" מתכונים אהובים. כך הוא המציא את ה"פאי רועים הצמחוני", שיש לו טעם מאוד "בשרי" ועמוק, והוא כל כך טעים ומנחם, שאני יכולה לאכול תבנית שלמה עם כף. הילדים מתים עליו וגם אנחנו.
נ.ב אני מתרגשת לחלוק מתכון כי זה הכי קרוב שהבלוג שלי יגיע לתחום הבישול 🙂
מתכון מתנה: פאי רועים צמחוני
מרכיבים:
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
- 50 גר׳ חמאה או רבע כוס שמן זית
- 2 גזרים מקולפים ומגורדים בפומפיה
- כוס עדשים חומות
- 2 פטריות פורטובלו חתוכות
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות
- 1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס בירה
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- שמן זית
- מלח פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מבשלים את העדשים. לאחר מכן טוחנים אותן במעבד מזון עד לקבלת מחית, ומוסיפים מלח ופלפל.
- מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים. מסננים את המים. מועכים את לפירה, מערבבים בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את החמאה או שמן הזית. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מטגנים את הבצל עם קצת שמן זית במחבת עמוקה עד להזהבה.
- מוסיפים לבצל את הגזר הפטריות, החציל והטופו ומטגנים חמש דקות.
- מוסיפים את מחית העדשים ומערבבים.
- מוסיפים את רסק העגבניות לכוס הבירה ומערבבים. ומוסיפים אותם למחבת עם הבצל והגזר ומבשלים כמה דקות עד שהנזלים מתאדים.
- בתבנית חסינת חום מסדרים את תבשיל העדשים והירקות בשכבה אחידה ומכסים בשכבת פירה.
- אופים בתנור עד שהפירה משחים ונהייה קצת קריספי.
מתכון מעולה! רצה להכין.. ושאלה אחרונה חביבה: יצא לך להכין מתנות שקשורות בבישול או במתכונים?
יצא לי בהחלט.
בעלי מאוד אוהב לבשל עם הילדים (בני 7 ו-4). הוא מבשל איתם מגיל צעיר, מדבר איתם על אוכל ועל כלי בישול. לפני שנתיים הכנתי לו ספר צילום שנקרא "לבשל עם אבא", שאיגד את כל הצילומים שלו מבשל עם הילדים מגיל קטן עד היום. בסוף הספר צורף ריאיון משעשע עם הילדים, שכלל שאלות כמו "בכמה כלים אבא משתמש כדי להכין חביתה?" "מה אתה הכי אוהב להכין עם אבא ואיך מכינים את זה?" ו"מי מבשל יותר טוב, אמא או אבא?".
זו מתנה מסוג שאני מאוד אוהבת, שלוקחת פן קטן בחיים שלנו, מאירה אותו בזרקור של אהבה, הצטברות ותיעוד, ובכך מגדילה אותו ונותנת לו משמעות רגשית חזקה.
יצא לי לעצב גם ספר מתכונים משפחתי אינטימי, שהזמינו שלוש אחיות עבור אמא שלהן לגיל 70 (?). הספר כלל מתכונים, תמונות ואמירות משפחתיות קבועות שנשמעות ליד שולחן האוכל. בישול ואוכל הם מאוד רגשיים ומשפחתיים ולכן הם נושא מצויין למתנות.
לסיכום,
נעמה – היה לי מאוד כיף לארח אותך בבלוג שלי וללמוד על הבלוג שלך ועל כל הדברים הנפלאים שאת יוצרת.
כל מי שרוצה ליצור קשר עם נעמה, אלו הדרכים: