הילדים שלנו (ואנחנו) מאוד אוהבים לאכול מרקים בחורף, אנחנו מוסיפים להם קרוטונים ביתיים (מהקצוות של הלחמים) או שקדי מרק או קוואקר ונהנים ממנה חמה משביעה וכיפית.
אחד המרקים הכי פופולריים אצלנו הוא מרק כתום הכי פשוט ומהיר שיש. הנה איך שאני מכינה אותו.
מרכיבים:
- 2 כפות שמן זית
- 3 בטטות קלופות
- 1 חתיכה דלעת או דלורית (קלופה)
- 3 גזר קלופים
- 2 תפוחי אדמה קלופים
- מים רותחים שמכסים את כל הירקות
- 1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
-
קוצצים את כל הירקות לחתיכות קטנות בגודל שווה (פחות או יותר)
-
בסיר בינוני מטגנים לדקה שתיים את כל הירקות עם השמן זית, שישחימו מעט (יוצר טעם קרמלי טעים)
מוסיפים מים רותחים ומלח-פלפל ומבשלים עד שכל הירקות רכים מאוד.
- טוחנים בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומגישים לאחר שמתקרר מעט.