כשהתחלתי לאסוף רעיונות למתכונים לפעילות הזו עברתי גם על המתכונים שכבר עלו בבלוג, ופתאום קלטתי ש"המתכון", גולת הכותרת של ארוחות הערב אצלנו בבית, לא נמצא עדיין בבלוג! חמור ביותר 🙂
אז קבלו אותו..
המתכון הזה הוא סופר-פשוט, כזה שאפשר לערבב בקלות בקערה, לשים במחבת ותוך 10 דקות (בהן אפשר להכין את שאר הדברים של ארוחת הערב) – הוא כבר על השולחן.
אגב, את מחבת ה"הלו קיטי" בה אני מכינה את הפנקייקים, גיליתי לפני כשנה ביריד של מאמא גורו שהלכתי אליו וקניתי במחיר מעולה, ומאז הילדים עוד יותר מתלהבים, וגם אני – מסיבות שונות.. פשוט זה ממש קל יותר להכין ככה, החום מתפזר בצורה שווה במחבת והצורות המובנות, יוצרות פנקייק בגודל אחיד כל פעם 🙂
מרכיבים:
- קמח תופח + קמח חיטה מלאה בכמויות שוות (כ-3 כפות מכל אחד)
- 3 כפות גדושות של גבינה לבנה
- גביע גבינה לבנה בטעם וניל
- 3 כפות סילאן / 2 כפות דבש (לקטנטנים מתחת לגיל שנה תמיד החלפתי וגיליתי שלרוב זה יותר טעים עם הסילאן..)
- 2 ביצים
- מעט חלב אם סמיך מדי
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים
- במידה וסמיך מדי אפשר לדלל עם מעט חלב
- מטגנים בספריי שמן על מחבת
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…
לערבב את כל החומרים בקערה
הצעת הגשה:
לחתוך ירקות שהילדים אוהבים ליד, ואפשר להכין איתם גם סלט טונה טעים שכולל:
- קופסת שימורים של טונה במים
- חופן עגבניות רגילות / שרי חתוכות לקוביות
- 1/2 בצל יבש / סגול קצוץ דק
- 3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים דק
- 2 כפות מיונז
- מלח פלפל לפי הטעם