לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

איך בוחרים חוגים לילדים? החשיבות של ספורט לקטנטנים

כילדה הייתי בדי הרבה חוגים, במסגרת בי"ס יסודי לאומנויות, חטיבה עם כיתת ספורט ועוד. בחלקם התמדתי פעם אחת וחלק במשך שנים (הי, שיעורי בלט), אבל היום כשאני אמא ורואה את המגוון המטורף של החוגים האפשריים לילדים שלנו, קצת קשה לי לבחור. אני יודעת שחוגים יכולים לאפשר להם סביבה נוספת לפגוש את החברים מהגן ולהכיר חלק מהם יותר לעומק בסביבה שונה, ללמוד כישורים חדשים וליהנות, אבל כשנפגשתי לאחרונה עם שי קושמירסקי, שעוסק בחשיבות של ספורט לילדים בבלוג שלו, חשבתי שיהיה מעניין לראות איך הגישה שלו לשילוב ספורט בחיי היומיום משתלבת עם הקטנטנים שלנו. אז הנה הפוסט המעניין שהוא הכין לנו, הבמה שלך שי.

מי ההורים לא מכיר את הרגע בו הילדים והילדות שלנו מגיעים לגיל הגן מלאי מרץ ושמחה ואנחנו מחפשים להם חוגים שאליהם הם יוכלו להפנות את האנרגיות שלהם.

אחת השאלות שנשאלות מיד היא: איזה חוג מתאים לילד/ה שלנו?

כשאנחנו מחפשים את החוג המתאים ביותר נוצר בלבול גדול משפע האפשריות וממבחר הדעות וההמלצות של חברים והורים אחרים שאנחנו מכירים.

צילום: שי קושמירסקי
צילום: שי קושמירסקי

הדעה המקצועית

רוב אנשי המקצוע ממליצים לאפשר לילדים עד גיל 13 להתנסות במגוון ענפי ספורט וגם אם מישהו יספר לכם ההורים שהילד/ה שלכם הוא הכישרון הגדול ביותר בענף ספורט מסוים תנו לילד/ה להתנסות ולהתפתח ולהחליט בעצמו על המשך הדרך.

חשוב לזכור כי הסיבה העיקרית להשתתפות ילדים בספורט היא: כיף והנאה.

הדעה האישית

לדעתי, בגילאים הצעירים מאוד (4 עד 12) כדאי להימנע מלשלב את הילדים בספורט תחרותי .

יש קושי גדול של הילדים/ות להתמודד עם הפסד וכישלון ולהורים אין יכולת להתמודד עם סוג כזה של רגשות.

המחיר נוסף שאותו אנחנו ההורים משלמים כרוך בכסף רב ובלוח זמנים צפוף כי צריך להסיע ולהחזיר את הקטנטנים מהאימון ובנוסף בחלק מענפי הספורט זה יבוא גם על חשבון מנוחת סוף השבוע שלנו.

אז מה כן מרוויחים מחוגים ספורטיביים?

הרווח יגיע מכיוון החינוך והבסיס שאותו אנחנו רוצים לתת לילדים שלנו.

הם ילמדו משמעת עצמית, חברות, התמדה. העיסוק הספורטיבי גם עוזר לבנות את הביטחון העצמי של הילדים/ות, להקנות להם הרגלי שינה טובים (מרכיב חשוב לגדילה והתפתחות) וכמובן הרגלי אכילה נכונים ובריאים ללא צורך להחביא את הממתקים.

הורים יקרים, אל תוותרו, השתמשו בידע של אנשים טובים ומקצועיים הסובבים אתכם, וחשפו את הילדים שלכם לכמה שיותר אפשרויות (וכמובן תנו להם את זכות הבחירה). כאשר תעודדו את הילדים והילדות לעסוק בספורט כחלק משגרת היומיום אתם יכולים לראות בכך השקעה בטוחה לטווח ארוך.

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top