איך מכינים לחם בריא שקטנטנים אוהבים

יש לי חלום, לאפות לחמים בבית.

אני מאוד אוהבת לחמים ומאפים ומאוד נהנית לאכול אותם, אבל להכין – פחות..
אני אוהבת בעיקר את המתכונים הממש ממש פשוטים שמערבבים כמה מרכיבים ויאללה לתנור, בלי התפחה ובלי שלבים.

אז ניסיתי לאורך חיי הבלוג להכין כל מיני דברים, כמו המיני-חלות האישיות, אבל זה לא משך אותי להכין עוד. ואז.. הכרתי את קרן.

קרן היא חברה וקולגה מעצבת, שלא קונה לחם הביתה אלא רק אופה בעצמה, וזה הדליק אותי ממש, אז ביקשתי ממנה שתספר לנו איך היא מצליחה לעשות (ולהתמיד) בזה.

הבמה שלך, קרן.

הרומן שלי עם לחם, וההצלחה עם בנותיי!

היי, שמי קרן צינר ואני אוהבת לחם, אבל ממש אוהבת לחם! יכולה לחיות על לחם!

לחם עם ממרח פסטו ועגבניות | צילום: קרן צינר
לחם עם ממרח פסטו ועגבניות | צילום: קרן צינר

כשהייתי ילדה אבא שלי עבד במטבח בקיבוץ, מדי פעם כשביקרתי אותו ובדיוק הגיעה המשאית של הלחם הטרי אבא היה מביא לי כיכר טרייה וחמה. אהבתי להתחיל מהרך בפנים, הייתי מקבצ׳צ׳ת אותו ואוכלת בלי כלום (או עם כלום?) רק עם הטריות!

כיכר לחם נפלאה | צילום: קרן צינר
כיכר לחם נפלאה | צילום: קרן צינר

אז היה רק לחם לבן ולחם חי, מכירים? האמת אף פעם לא הבנתי למה קראו לו לחם חי, כך עברו להם השנים באכילת לחם לבן. בביקור הראשון שלי בפריז, טעמתי בפעם הראשונה בגט צרפתי עם חמאה צהובה, וואווו כמה שזה היה טעים, אושר גדול.

ושוב עוברות להן השנים ואני עוברת לגור במודיעין מעל מאפיית לחמים קטנה, יש לי בית משלי, התברגנתי, אני טועמת לראשונה לחם שיאור, טעים לי!

מיני-כריכים עם חביתה ומלפפון או תוספות אחרות | צילום: קרן צינר
מיני-כריכים עם חביתה ומלפפון או תוספות אחרות | צילום: קרן צינר

זה היה לפני 7 שנים, בדצמבר 2010.

באותה תקופה הייתי בהריון בחודש שביעי עם ביתי הבכורה, התחלתי לשמור על תזונה בריאה וידעתי שעל לחם אני לא מוותרת ואם כבר אני אוהבת לאפות ולבשל הגיע הזמן ללמוד להכין לחם אמיתי ובריא.

חיפשתי ברחבי הרשת הדרכה, הגעתי להדרכה של תומר בלס, הוא הסביר בצורה פשוטה מאוד איך מכינים מחמצת (היא השמרים הטבעיים של הלחם) ואיך מכינים לחם בסיסי.

את מודיעין עזבתי לפני 4 שנים, אבל לפני כמה שבועות תומר פתח מקום חדש ממש מתחת לבית בו גרתי (אולי אני צריכה לחזור לשם?..).

כבר 7 שנים שלמות שאני מגדלת מחמצת במקרר, היא כמו חיה קטנה ומאוד שקטה, היא לא דורשת הרבה תשומת לה, פעם בשבוע יוצאת לנשום אויר ולקבל קצת אוכל טרי, יש לה ריח חמצמץ וחזק של שמרים טריים, כמה אני אוהבת את הריח שלה!

סעודה שלמה עם לחם נהדר | צילום: קרן צינר
סעודה שלמה עם לחם נהדר | צילום: קרן צינר

שתי בנותיי נולדו לבית שבו אופים לחם, לא קונים, כי זה בריא וכיף, את האהבה העברתי אליהן, הן שותפות לעשייה שלי. פעם בשבועיים אני אופה לחם, הן מצטרפות אלי, בוחרות תוספות שהן אוהבות, מנסות דברים חדשים (גרעינים, זרעונים, אגוזים, דוחן, שומשום, עגבניות מיובשות, זיתים…). הצלחתי איתן בגדול – הן לא אוהבות לחם קנוי!

לחם טרי - כל שבוע | צילום: קרן צינר
לחם טרי - כל שבוע | צילום: קרן צינר

בלחם שלי יש המון אהבה, הוא לימד אותי שלא חייבים תמיד למהר, הוא לימד אותי על סבלנות.

את האהבה ללחם אפשר בקלות להעביר לילדים (אם רק רוצים) על ידי זה שתשתפו אותם בעשייה, יש המון מה ללמוד מהתליך אפיית הלחם.

מתכננות ארוחה | צילום: קרן צינר
מתכננות ארוחה | צילום: קרן צינר

לסיכום, כמה טיפים ממני אליכם איך לגרום לילדים לאהוב את להכין לחם בבית:

  • תכירו יחד את החומרים המרכיבים את הלחם, אפשר לדבר על שילוב החומרים, במה כל חומר תורם ללחם.
  • תבחרו יחד את התוספות, תנו להם לטעום ולבחור דברים חדשים, תתנסו יחד.
  • תשקלו יחד את החומרים – תלמדו אותם על מידות.
  • תעברו על ההוראות יחד – תלמדו אותם איך קוראים הוראות אפיה וכמה חשוב לעשות את התהליך בסדר נכון.
  • לחם צריך זמן תפיחה – תלמדו אותם על סבלנות.
  • תדליקו את התנור יחד – תלמדו אותם על מידות חום וכללי זהירות.
  • והכי חשוב…תהנו!

מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם של אני מעלה (גם) תמונות של הלחמים שאנחנו מכינים בבית… kerenzinner@

על האורחת שלנו:

היי, שמי קרן צינר
אמא לשתיים, נשואה לאחד.
מעצבת ובונה אתרים על וויקס וורדפרס, מומחית מוסמכת מטעם חברת וויקס.

איפה תמצאו אותי?

באתר https://www.youxi.co.il
בפייסבוק www.facebook.com/keren.keizman

קרן צינר | צילום: אלה פאוסט
קרן צינר | צילום: אלה פאוסט

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

ספר דיגיטלי חדש!

ספר - המדריך המלא לארגון חדר הילדים

בספר, המדריך המלא לארגון חדר הילדים, תמצאו שפע כלים, רעיונות, השראות ודוגמאות לסידור חדר המשחקים, או אזור המשחקים בחדר הילדים/הסלון, כדי שתוכלו ליישם בצורה קלה וליהנות מחלל מסודר שמאפשר לילדים לשחק וגם ללמוד איך לסדר בעצמם.

מחיר: ₪60 

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מיני-פשטידות מלאות בפטריות וגבינות

המתכון הזה נולד מתוך הר פטריות (ואני לא מגזימה, תכף תראו..) שקניתי הביתה במטרה לעשות מרק פטריות שאנחנו אוהבים. אממה – היה חם בטירוף וממש לא התאים למרק, אז החלטתי לעשות מכל הטוב הזה פשטידות קטנות וטעימות (בצורת לב). הכמות הזו די גדולה, אז חוץ ממגש סיליקון בצורת לבבות גם יצאו לי עוד 2 אינגליש

לקריאת הפוסט »
מרק כתום עם קרוטונים ביתיים שילדים אוהבים

מרקים לחורף קלים להכנה – מרק כתום שילדים אוהבים

הילדים שלנו (ואנחנו) מאוד אוהבים לאכול מרקים בחורף, אנחנו מוסיפים להם קרוטונים ביתיים (מהקצוות של הלחמים) או שקדי מרק או קוואקר ונהנים ממנה חמה משביעה וכיפית. אחד המרקים הכי פופולריים אצלנו הוא מרק כתום הכי פשוט ומהיר שיש. הנה איך שאני מכינה אותו. מרק כתום עם קרוטונים ביתיים שילדים אוהבים מרכיבים: 2 כפות שמן זית 

לקריאת הפוסט »
גלילה למעלה