איך מכינים לחם בריא שקטנטנים אוהבים

יש לי חלום, לאפות לחמים בבית.

אני מאוד אוהבת לחמים ומאפים ומאוד נהנית לאכול אותם, אבל להכין – פחות..
אני אוהבת בעיקר את המתכונים הממש ממש פשוטים שמערבבים כמה מרכיבים ויאללה לתנור, בלי התפחה ובלי שלבים.

אז ניסיתי לאורך חיי הבלוג להכין כל מיני דברים, כמו המיני-חלות האישיות, אבל זה לא משך אותי להכין עוד. ואז.. הכרתי את קרן.

קרן היא חברה וקולגה מעצבת, שלא קונה לחם הביתה אלא רק אופה בעצמה, וזה הדליק אותי ממש, אז ביקשתי ממנה שתספר לנו איך היא מצליחה לעשות (ולהתמיד) בזה.

הבמה שלך, קרן.

הרומן שלי עם לחם, וההצלחה עם בנותיי!

היי, שמי קרן צינר ואני אוהבת לחם, אבל ממש אוהבת לחם! יכולה לחיות על לחם!

לחם עם ממרח פסטו ועגבניות | צילום: קרן צינר
לחם עם ממרח פסטו ועגבניות | צילום: קרן צינר

כשהייתי ילדה אבא שלי עבד במטבח בקיבוץ, מדי פעם כשביקרתי אותו ובדיוק הגיעה המשאית של הלחם הטרי אבא היה מביא לי כיכר טרייה וחמה. אהבתי להתחיל מהרך בפנים, הייתי מקבצ׳צ׳ת אותו ואוכלת בלי כלום (או עם כלום?) רק עם הטריות!

כיכר לחם נפלאה | צילום: קרן צינר
כיכר לחם נפלאה | צילום: קרן צינר

אז היה רק לחם לבן ולחם חי, מכירים? האמת אף פעם לא הבנתי למה קראו לו לחם חי, כך עברו להם השנים באכילת לחם לבן. בביקור הראשון שלי בפריז, טעמתי בפעם הראשונה בגט צרפתי עם חמאה צהובה, וואווו כמה שזה היה טעים, אושר גדול.

ושוב עוברות להן השנים ואני עוברת לגור במודיעין מעל מאפיית לחמים קטנה, יש לי בית משלי, התברגנתי, אני טועמת לראשונה לחם שיאור, טעים לי!

מיני-כריכים עם חביתה ומלפפון או תוספות אחרות | צילום: קרן צינר
מיני-כריכים עם חביתה ומלפפון או תוספות אחרות | צילום: קרן צינר

זה היה לפני 7 שנים, בדצמבר 2010.

באותה תקופה הייתי בהריון בחודש שביעי עם ביתי הבכורה, התחלתי לשמור על תזונה בריאה וידעתי שעל לחם אני לא מוותרת ואם כבר אני אוהבת לאפות ולבשל הגיע הזמן ללמוד להכין לחם אמיתי ובריא.

חיפשתי ברחבי הרשת הדרכה, הגעתי להדרכה של תומר בלס, הוא הסביר בצורה פשוטה מאוד איך מכינים מחמצת (היא השמרים הטבעיים של הלחם) ואיך מכינים לחם בסיסי.

את מודיעין עזבתי לפני 4 שנים, אבל לפני כמה שבועות תומר פתח מקום חדש ממש מתחת לבית בו גרתי (אולי אני צריכה לחזור לשם?..).

כבר 7 שנים שלמות שאני מגדלת מחמצת במקרר, היא כמו חיה קטנה ומאוד שקטה, היא לא דורשת הרבה תשומת לה, פעם בשבוע יוצאת לנשום אויר ולקבל קצת אוכל טרי, יש לה ריח חמצמץ וחזק של שמרים טריים, כמה אני אוהבת את הריח שלה!

סעודה שלמה עם לחם נהדר | צילום: קרן צינר
סעודה שלמה עם לחם נהדר | צילום: קרן צינר

שתי בנותיי נולדו לבית שבו אופים לחם, לא קונים, כי זה בריא וכיף, את האהבה העברתי אליהן, הן שותפות לעשייה שלי. פעם בשבועיים אני אופה לחם, הן מצטרפות אלי, בוחרות תוספות שהן אוהבות, מנסות דברים חדשים (גרעינים, זרעונים, אגוזים, דוחן, שומשום, עגבניות מיובשות, זיתים…). הצלחתי איתן בגדול – הן לא אוהבות לחם קנוי!

לחם טרי - כל שבוע | צילום: קרן צינר
לחם טרי - כל שבוע | צילום: קרן צינר

בלחם שלי יש המון אהבה, הוא לימד אותי שלא חייבים תמיד למהר, הוא לימד אותי על סבלנות.

את האהבה ללחם אפשר בקלות להעביר לילדים (אם רק רוצים) על ידי זה שתשתפו אותם בעשייה, יש המון מה ללמוד מהתליך אפיית הלחם.

מתכננות ארוחה | צילום: קרן צינר
מתכננות ארוחה | צילום: קרן צינר

לסיכום, כמה טיפים ממני אליכם איך לגרום לילדים לאהוב את להכין לחם בבית:

  • תכירו יחד את החומרים המרכיבים את הלחם, אפשר לדבר על שילוב החומרים, במה כל חומר תורם ללחם.
  • תבחרו יחד את התוספות, תנו להם לטעום ולבחור דברים חדשים, תתנסו יחד.
  • תשקלו יחד את החומרים – תלמדו אותם על מידות.
  • תעברו על ההוראות יחד – תלמדו אותם איך קוראים הוראות אפיה וכמה חשוב לעשות את התהליך בסדר נכון.
  • לחם צריך זמן תפיחה – תלמדו אותם על סבלנות.
  • תדליקו את התנור יחד – תלמדו אותם על מידות חום וכללי זהירות.
  • והכי חשוב…תהנו!

מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם של אני מעלה (גם) תמונות של הלחמים שאנחנו מכינים בבית… kerenzinner@

על האורחת שלנו:

היי, שמי קרן צינר
אמא לשתיים, נשואה לאחד.
מעצבת ובונה אתרים על וויקס וורדפרס, מומחית מוסמכת מטעם חברת וויקס.

איפה תמצאו אותי?

באתר https://www.youxi.co.il
בפייסבוק www.facebook.com/keren.keizman

קרן צינר | צילום: אלה פאוסט
קרן צינר | צילום: אלה פאוסט

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מתכון מיני-פיצה על טורטיה

ארוחת ערב מהירה וקלה לילדים – מתכון מיני פיצה על טורטיה

לא כל ערב יש לי כוח או בא לי להשקיע בארוחת הערב, כן – גם אני עם הבלוג על אוכל בריא והיצירתיות, לפעמים עייפה, או שסתם אין לי מצב רוח לבלאגן. אז מה אני עושה בימים כאלה? חוזרת לבייסיק, לאותם מתכונים קלים וממש מהירים שאפשר לארגן בכמה דקות ולהגיש לשולחן, כשאני בטוחה שהילדים יעופו על זה ויאכלו הכל.

לקריאת הפוסט »
רשימת 11 הדברים שגורמים לי לאושר

מדריך ב-4 שלבים: איך מכינים ארוחת ערב לילדים ברבע שעה

אחה"צ הגיע, תכף מגיע הזמן לארוחת הערב, ואנחנו (כלומר אני) נלחצת. כל יום אותו ריטואל. מה לא עשיתי כדי להקל על עצמי? נכנסתי לעשרות אתרים בתקווה למתכונים מנצחים שייקחו לי באמת רבע שעה (ולא שעה וחצי), דיברתי עם חברות לקבל מהן רעיונות, התייעצתי בקבוצה שלי.. – ועדיין כל ערב מחדש אני מוצאת את עצמי מתלבטת מה להכין להם שיהיה גם בריא ושהם גם אשכרה יאכלו אותו.אז מה עושים? מכינים תוכנית עבודה. 

לקריאת הפוסט »