פוסט קייטנה – מתכון: אנטי פסטי ברוסטר

מי שמכיר אותי, או למד להכיר אותי פה בבלוג, יודע שיש כמה דברים במטבח שאני ממש אוהבת, אבל בעיקר אלו גאדג'טים ואביזרים צבעוניים, כלי בישול מיוחדים, וכל מה שעוזר לי ליצור אוכל בריא, טעים ועם כמה שפחות שמן וטיגון..

אז כשהתחלתי להשתמש ברוסטר החדש, רצו לי מלא רעיונות (+ מתכונים מהחוברת המעולה שלהם) איך אפשר ליצור דברים שהילדים אוהבים, בקלות, ובלי שמן כמעט.

ניסיתי כמה מתכונים שונים, ואני בטוחה שעוד אנסה הרבה דברים נוספים, אבל המתכון שאני רוצה לשתף אתכם בו היום, לוקח ממש כמה דקות להכין, לשים בתנור ולהגיש.

היתרון של הרוסטר לעומת הדרך הרגילה שבה הכנתי את האנטי פסטי עד היום (על תבנית עם נייר אפיה בתנור), הוא שהירקות יוצאים פריכים אבל מאוד לחים, וכמות השמן ששמתי מאוד קטנה (סה"כ כף על כל הכמות). אגב, במתכונים של בשר / עוף / דגים הוא גם נהדר, ובוודאי אעלה מתכונים נוספים בחודשים הבאים, ככל שאלמד אותו יותר לעומק.

אז קבלו את האנטי-פסטי-רוסטר:

אנטי-פסטי רוסטר
אנטי-פסטי רוסטר

מרכיבים:

  • 2 בטטות
  • 3 גזרים
  • בצל סגול ובצל יבש
  • 3 חצילים
  • כף שמן זית
  • כף סילאן
  • מעט טימין ורוזמרין יבש
  • מלח, פלפל
אנטי-פסטי רוסטר - המרכיבים
אנטי-פסטי רוסטר - המרכיבים

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לרצועות "צ'יפס" בעובי ס"מ בערך
  2. מטפטפים עם כף מלמעלה את השמן והסילאן
  3. מפזרים מעט מלח, פלפל, טימין ורוזמרין יבשים
  4. שמים 250 גרם מלח גס בתעלה מסביב
  5. אופים בתנור על 200 מעלות למשך 30 דקות (מומלץ לבדוק כמה דקות לפני מידת עשיה, מאוד תלוי בחוזק התנור)
אנטי-פסטי רוסטר - לפני האפיה
אנטי-פסטי רוסטר - לפני האפיה
התוצאה הסופית:
אנטי-פסטי רוסטר - התוצאה הסופית
אנטי-פסטי רוסטר - התוצאה הסופית

רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…

  1. לפזר את התבלינים מעל
  2. לסדר את המלח הגס בתעלה
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור

הרוסטר בו השתמשתי הוא של חברת FOOD APPEAL

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

2 מחשבות על “פוסט קייטנה – מתכון: אנטי פסטי ברוסטר”

  1. לפי ההוראות של פידאפיל עם מכסה זכוכית נתן לאפות עד 150 מעלות בלבד.
    מבינה שאת הירקות אפית ללא המכסה?

    1. fingerfood_admin

      כנראה שלא קראתי את ההוראות עד הסוף אבל טוב לדעת להבא 🙂
      לרוב אני באמת אופה איתו בלי מכסה, ומוסיפה לפעמים טיפונת מים מסביב כדי שלא יישרף ויתייבש

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

Pre-Order לספר דיגיטלי חדש!

המדריך לארגון חדר המשחקים - ebook

בספר, המדריך המלא לארגון חדר הילדים, תמצאו שפע כלים, רעיונות, השראות ודוגמאות לסידור חדר המשחקים, או אזור המשחקים בחדר הילדים/הסלון, כדי שתוכלו ליישם בצורה קלה וליהנות מחלל מסודר שמאפשר לילדים לשחק וגם ללמוד איך לסדר בעצמם.

החלטנו לצאת במכירה מוקדמת לספר, כדי לאפשר לכמה שיותר קוראים לרכוש את הספר במחיר מוזל וליהנות ממנו לאחר שיושק. תאריך השקה: 1.1.2020.

מחיר השקה-מוקדמת: ₪30 (במקום ₪60)

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם