פוסט קייטנה – מתכון: אנטי פסטי ברוסטר

מי שמכיר אותי, או למד להכיר אותי פה בבלוג, יודע שיש כמה דברים במטבח שאני ממש אוהבת, אבל בעיקר אלו גאדג'טים ואביזרים צבעוניים, כלי בישול מיוחדים, וכל מה שעוזר לי ליצור אוכל בריא, טעים ועם כמה שפחות שמן וטיגון..

אז כשהתחלתי להשתמש ברוסטר החדש, רצו לי מלא רעיונות (+ מתכונים מהחוברת המעולה שלהם) איך אפשר ליצור דברים שהילדים אוהבים, בקלות, ובלי שמן כמעט.

ניסיתי כמה מתכונים שונים, ואני בטוחה שעוד אנסה הרבה דברים נוספים, אבל המתכון שאני רוצה לשתף אתכם בו היום, לוקח ממש כמה דקות להכין, לשים בתנור ולהגיש.

היתרון של הרוסטר לעומת הדרך הרגילה שבה הכנתי את האנטי פסטי עד היום (על תבנית עם נייר אפיה בתנור), הוא שהירקות יוצאים פריכים אבל מאוד לחים, וכמות השמן ששמתי מאוד קטנה (סה"כ כף על כל הכמות). אגב, במתכונים של בשר / עוף / דגים הוא גם נהדר, ובוודאי אעלה מתכונים נוספים בחודשים הבאים, ככל שאלמד אותו יותר לעומק.

אז קבלו את האנטי-פסטי-רוסטר:

אנטי-פסטי רוסטר
אנטי-פסטי רוסטר

מרכיבים:

  • 2 בטטות
  • 3 גזרים
  • בצל סגול ובצל יבש
  • 3 חצילים
  • כף שמן זית
  • כף סילאן
  • מעט טימין ורוזמרין יבש
  • מלח, פלפל
אנטי-פסטי רוסטר - המרכיבים
אנטי-פסטי רוסטר - המרכיבים

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לרצועות "צ'יפס" בעובי ס"מ בערך
  2. מטפטפים עם כף מלמעלה את השמן והסילאן
  3. מפזרים מעט מלח, פלפל, טימין ורוזמרין יבשים
  4. שמים 250 גרם מלח גס בתעלה מסביב
  5. אופים בתנור על 200 מעלות למשך 30 דקות (מומלץ לבדוק כמה דקות לפני מידת עשיה, מאוד תלוי בחוזק התנור)
אנטי-פסטי רוסטר - לפני האפיה
אנטי-פסטי רוסטר - לפני האפיה
התוצאה הסופית:
אנטי-פסטי רוסטר - התוצאה הסופית
אנטי-פסטי רוסטר - התוצאה הסופית

רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…

  1. לפזר את התבלינים מעל
  2. לסדר את המלח הגס בתעלה
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור

הרוסטר בו השתמשתי הוא של חברת FOOD APPEAL

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מדריך מלא איך לגרום לילדים לאכול

מדריך מלא: איך לגרום לילדים לאכול

במהלך השנים שהבלוג קיים (כמעט 4, הייתם מאמינים?), עלו לכאן הרבה פוסטים שנכנסו תחת סדרת הפוסטים – 'איך לגרום לקטנטנים לאכול'.
אז בשביל לעשות סדר בדברים, החלטתי לרכז את הקישורים לכולם במקום אחד מרכזי – הפוסט הזה.

לקריאת הפוסט »