פוסט קייטנה – מתכון: אנטי פסטי ברוסטר

מי שמכיר אותי, או למד להכיר אותי פה בבלוג, יודע שיש כמה דברים במטבח שאני ממש אוהבת, אבל בעיקר אלו גאדג'טים ואביזרים צבעוניים, כלי בישול מיוחדים, וכל מה שעוזר לי ליצור אוכל בריא, טעים ועם כמה שפחות שמן וטיגון..

אז כשהתחלתי להשתמש ברוסטר החדש, רצו לי מלא רעיונות (+ מתכונים מהחוברת המעולה שלהם) איך אפשר ליצור דברים שהילדים אוהבים, בקלות, ובלי שמן כמעט.

ניסיתי כמה מתכונים שונים, ואני בטוחה שעוד אנסה הרבה דברים נוספים, אבל המתכון שאני רוצה לשתף אתכם בו היום, לוקח ממש כמה דקות להכין, לשים בתנור ולהגיש.

היתרון של הרוסטר לעומת הדרך הרגילה שבה הכנתי את האנטי פסטי עד היום (על תבנית עם נייר אפיה בתנור), הוא שהירקות יוצאים פריכים אבל מאוד לחים, וכמות השמן ששמתי מאוד קטנה (סה"כ כף על כל הכמות). אגב, במתכונים של בשר / עוף / דגים הוא גם נהדר, ובוודאי אעלה מתכונים נוספים בחודשים הבאים, ככל שאלמד אותו יותר לעומק.

אז קבלו את האנטי-פסטי-רוסטר:

אנטי-פסטי רוסטר
אנטי-פסטי רוסטר

מרכיבים:

  • 2 בטטות
  • 3 גזרים
  • בצל סגול ובצל יבש
  • 3 חצילים
  • כף שמן זית
  • כף סילאן
  • מעט טימין ורוזמרין יבש
  • מלח, פלפל
אנטי-פסטי רוסטר - המרכיבים
אנטי-פסטי רוסטר - המרכיבים

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לרצועות "צ'יפס" בעובי ס"מ בערך
  2. מטפטפים עם כף מלמעלה את השמן והסילאן
  3. מפזרים מעט מלח, פלפל, טימין ורוזמרין יבשים
  4. שמים 250 גרם מלח גס בתעלה מסביב
  5. אופים בתנור על 200 מעלות למשך 30 דקות (מומלץ לבדוק כמה דקות לפני מידת עשיה, מאוד תלוי בחוזק התנור)
אנטי-פסטי רוסטר - לפני האפיה
אנטי-פסטי רוסטר - לפני האפיה
התוצאה הסופית:
אנטי-פסטי רוסטר - התוצאה הסופית
אנטי-פסטי רוסטר - התוצאה הסופית

רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…

  1. לפזר את התבלינים מעל
  2. לסדר את המלח הגס בתעלה
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור

הרוסטר בו השתמשתי הוא של חברת FOOD APPEAL

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מתכון מיני-פיצה על טורטיה

ארוחת ערב מהירה וקלה לילדים – מתכון מיני פיצה על טורטיה

לא כל ערב יש לי כוח או בא לי להשקיע בארוחת הערב, כן – גם אני עם הבלוג על אוכל בריא והיצירתיות, לפעמים עייפה, או שסתם אין לי מצב רוח לבלאגן. אז מה אני עושה בימים כאלה? חוזרת לבייסיק, לאותם מתכונים קלים וממש מהירים שאפשר לארגן בכמה דקות ולהגיש לשולחן, כשאני בטוחה שהילדים יעופו על זה ויאכלו הכל.

לקריאת הפוסט »
רשימת 11 הדברים שגורמים לי לאושר

מדריך ב-4 שלבים: איך מכינים ארוחת ערב לילדים ברבע שעה

אחה"צ הגיע, תכף מגיע הזמן לארוחת הערב, ואנחנו (כלומר אני) נלחצת. כל יום אותו ריטואל. מה לא עשיתי כדי להקל על עצמי? נכנסתי לעשרות אתרים בתקווה למתכונים מנצחים שייקחו לי באמת רבע שעה (ולא שעה וחצי), דיברתי עם חברות לקבל מהן רעיונות, התייעצתי בקבוצה שלי.. – ועדיין כל ערב מחדש אני מוצאת את עצמי מתלבטת מה להכין להם שיהיה גם בריא ושהם גם אשכרה יאכלו אותו.אז מה עושים? מכינים תוכנית עבודה. 

לקריאת הפוסט »