מתכון ראש השנה לילדים – מיני-חלות אישיות עם דבש ותפוחים

אחרי שסיימתי עם פעילות הקיץ פה בבלוג, נותרתי האמת בלי הרבה כוחות להרים עוד פעילות כזו בטווח הקרוב.. אבל כשסאלי מיאמי מאמי פנתה אליי עם הצעה להשתתף בפעילות הבלוגרים שהיא יזמה לקראת החגים, לא יכולתי להגיד לא.

אחרי שאישרתי לה שאני משתתפת, סאלי שלחה לי כמה אפשרויות לתפריטים שאוכל להכין עבורם מנה משלי, ובחרתי בתפריט שנראה לי הכי מתאים לרוח הבלוג – מנות אישיות.

ואז התחיל החיפוש אחר המנה המושלמת, כזו שתשלב בתוכה את רוח החג ההו-כה-מתוק-הזה, שתתאים להגדרה של מנה אישית, שתתאים לקטנטנים, ושיהיה כיף וקל יחסית להכין אותה.

ככה נולדו החלות האישיות. מדובר בטייק שלי על מתכון שמצאתי בפינטרסט לחלה קלועה מטורפת עם דבש וקוביות תפוח בתוכה, ששיניתי אותה למיני-חלות אישיות במנשטים צבעוניים (כמו שאני אוהבת), והן כל כך מתוקות וטעימות, שלא תרצו להפסיק לאכול.

מתכון ראש השנה לילדים - מיני-חלות אישיות עם דבש ותפוחים
מתכון ראש השנה לילדים - מיני-חלות אישיות עם דבש ותפוחים

המיני-חלות מתאימות בגודל גם לקטנטנים ביותר (בן השנה וחצי שלי עף עליהן), הן ממולאות בקוביות קטנות של תפוחים נמסים ודבש. יצרתי אותן בצורה של כדורים קטנים במנשטים, כדי שבתחילת הארוחה, כאשר כל האורחים אוכלים מהחלה המתוקה שעל השולחן, גם להם תהיה את המנה המתוקה והמיוחדת שלהם.

תהליך ההכנה אמנם לוקח מעט זמן (בעיקר זמן המתנה), אבל הוא ממש פשוט, וכולל מרכיבים שיש כמעט בכל בית.

מתכון לחמניות לראש השנה - מתקררות אחרי האפייה
מתכון לחמניות לראש השנה - מתקררות אחרי האפייה

מרכיבים:

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס + כפית של סוכר טחון גס
  • ¼1 כוסות של מים חמים
  • 5 כוסות קמח רגיל
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כוס שמן צמחי, ועוד קצת בשביל השימון בהמשך
  • 4 ביצים גדולות
  • ¼ כוס דבש
  • 1 תפוח קטן, מקולף, מגולען וקצוץ לקוביות קטנות
ככה ממלאים את הלחמניות. האמת? לא מסובך
ככה ממלאים את הלחמניות. האמת? לא מסובך

תהליך ההכנה:

  1. לערבב יחד את השמרים, כפית סוכר והמים בקערה בינונית לתת לנוח עד שמבעבע (כ- 5-10 דקות).
    בינתיים, לערבב יחד את יתרת כוס הסוכר, הקמח והמלח בקערה גדולה, ולשים בצד.
  2. להוסיף את השמן, 3 ביצים והדבש לבלילת השמרים ולטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה.
  3. ליצור גומה בתערובת הקמח ולשפוך פנימה את הבלילה הרטובה.
  4. לערבב בעדינות עד שמתחיל להיווצר בצק, אז יש להוציא את הבצק למשטח מקומח וללוש היטב. יש להוסיף עוד קמח, מעט בכל פעם לפי הצורך, עד שנוצר בצק רך וגמיש, לאחר 10 עד 12 דקות (לרוב יש להוסיף בין 1/3 ל-1/2 כוס קמח בזמן הלישה, תלוי בלחות).
  5. למרוח ככפית שמן על תחתית קערה גדולה, להוסיף את הבצק ולכסות עם ניילון נצמד או מגבת מטבח נקיה ולשים בצד לנוח במקום חם עד שהנפח כמעט מוכפל, לאחר כשעה.
  6. ליצור לחמניות לכדורים (בגודל של כדור גולף) לפתוח אותן על המשטח ולשים בתוכן את קוביות התפוח. לסגור בחזרה לכדור, שבתוכו קוביות התפוח, ולשים בתבנית עם מנשטים, או על גבי מגש עם נייר אפיה.
  7. את הביצה שנותרה (מומלץ חלבון בלבד) לטרוף ולמשוח על גבי הלחמניות, לתת להן לנוח ולתפוח לעוד כ-30 דקות.
  8. כ-15 דקות לפני האפייה, יש לחמם את התנור ל-190 מעלות.
  9. לאחר התפיחה יש למשוח שכבה שניה של ביצה ולשים בתנור.
  10. לאפות עד לקבלת גוון חום זהוב, כ-40-45 דקות.
  11. לתת לנוח ולאחר כ-15 דקות להוציא להתקרר על משטח.
מתכון ראש השנה לילדים - מיני-חלות אישיות עם דבש ותפוחים - התוצאה הסופית
מתכון ראש השנה לילדים - מיני-חלות אישיות עם דבש ותפוחים - התוצאה הסופית

בתאבון!!

אהבתם את המתכון? אשמח לשמוע אם הכנתם אותו ואיך הוא יצא. מוזמנים להגיב פה למטה.

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מדריך מלא איך לגרום לילדים לאכול

מדריך מלא: איך לגרום לילדים לאכול

במהלך השנים שהבלוג קיים (כמעט 4, הייתם מאמינים?), עלו לכאן הרבה פוסטים שנכנסו תחת סדרת הפוסטים – 'איך לגרום לקטנטנים לאכול'.
אז בשביל לעשות סדר בדברים, החלטתי לרכז את הקישורים לכולם במקום אחד מרכזי – הפוסט הזה.

לקריאת הפוסט »