אחרי שסיימתי עם פעילות הקיץ פה בבלוג, נותרתי האמת בלי הרבה כוחות להרים עוד פעילות כזו בטווח הקרוב.. אבל כשסאלי מיאמי מאמי פנתה אליי עם הצעה להשתתף בפעילות הבלוגרים שהיא יזמה לקראת החגים, לא יכולתי להגיד לא.
אחרי שאישרתי לה שאני משתתפת, סאלי שלחה לי כמה אפשרויות לתפריטים שאוכל להכין עבורם מנה משלי, ובחרתי בתפריט שנראה לי הכי מתאים לרוח הבלוג – מנות אישיות.
ואז התחיל החיפוש אחר המנה המושלמת, כזו שתשלב בתוכה את רוח החג ההו-כה-מתוק-הזה, שתתאים להגדרה של מנה אישית, שתתאים לקטנטנים, ושיהיה כיף וקל יחסית להכין אותה.
ככה נולדו החלות האישיות. מדובר בטייק שלי על מתכון שמצאתי בפינטרסט לחלה קלועה מטורפת עם דבש וקוביות תפוח בתוכה, ששיניתי אותה למיני-חלות אישיות במנשטים צבעוניים (כמו שאני אוהבת), והן כל כך מתוקות וטעימות, שלא תרצו להפסיק לאכול.
המיני-חלות מתאימות בגודל גם לקטנטנים ביותר (בן השנה וחצי שלי עף עליהן), הן ממולאות בקוביות קטנות של תפוחים נמסים ודבש. יצרתי אותן בצורה של כדורים קטנים במנשטים, כדי שבתחילת הארוחה, כאשר כל האורחים אוכלים מהחלה המתוקה שעל השולחן, גם להם תהיה את המנה המתוקה והמיוחדת שלהם.
תהליך ההכנה אמנם לוקח מעט זמן (בעיקר זמן המתנה), אבל הוא ממש פשוט, וכולל מרכיבים שיש כמעט בכל בית.
מרכיבים:
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס + כפית של סוכר טחון גס
- ¼1 כוסות של מים חמים
- 5 כוסות קמח רגיל
- 2 כפיות מלח
- ½ כוס שמן צמחי, ועוד קצת בשביל השימון בהמשך
- 4 ביצים גדולות
- ¼ כוס דבש
- 1 תפוח קטן, מקולף, מגולען וקצוץ לקוביות קטנות
תהליך ההכנה:
- לערבב יחד את השמרים, כפית סוכר והמים בקערה בינונית לתת לנוח עד שמבעבע (כ- 5-10 דקות).
בינתיים, לערבב יחד את יתרת כוס הסוכר, הקמח והמלח בקערה גדולה, ולשים בצד. - להוסיף את השמן, 3 ביצים והדבש לבלילת השמרים ולטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה.
- ליצור גומה בתערובת הקמח ולשפוך פנימה את הבלילה הרטובה.
- לערבב בעדינות עד שמתחיל להיווצר בצק, אז יש להוציא את הבצק למשטח מקומח וללוש היטב. יש להוסיף עוד קמח, מעט בכל פעם לפי הצורך, עד שנוצר בצק רך וגמיש, לאחר 10 עד 12 דקות (לרוב יש להוסיף בין 1/3 ל-1/2 כוס קמח בזמן הלישה, תלוי בלחות).
- למרוח ככפית שמן על תחתית קערה גדולה, להוסיף את הבצק ולכסות עם ניילון נצמד או מגבת מטבח נקיה ולשים בצד לנוח במקום חם עד שהנפח כמעט מוכפל, לאחר כשעה.
- ליצור לחמניות לכדורים (בגודל של כדור גולף) לפתוח אותן על המשטח ולשים בתוכן את קוביות התפוח. לסגור בחזרה לכדור, שבתוכו קוביות התפוח, ולשים בתבנית עם מנשטים, או על גבי מגש עם נייר אפיה.
- את הביצה שנותרה (מומלץ חלבון בלבד) לטרוף ולמשוח על גבי הלחמניות, לתת להן לנוח ולתפוח לעוד כ-30 דקות.
- כ-15 דקות לפני האפייה, יש לחמם את התנור ל-190 מעלות.
- לאחר התפיחה יש למשוח שכבה שניה של ביצה ולשים בתנור.
- לאפות עד לקבלת גוון חום זהוב, כ-40-45 דקות.
- לתת לנוח ולאחר כ-15 דקות להוציא להתקרר על משטח.
בתאבון!!
אהבתם את המתכון? אשמח לשמוע אם הכנתם אותו ואיך הוא יצא. מוזמנים להגיב פה למטה.