למה שווה לנו להשקיע בארוחת העשר של הילדים
בין אם הילדים שלכם בני 3 או 11, זה תמיד פינוק גדול שההורים מכינים לנו את ארוחת העשר, לבית הספר או לגן. כשאנחנו ההורים משקיעים בארוחות העשר של הילדים שלנו, אנחנו "על הדרך" אומרים להם בעוד דרך שאנחנו אוהבים אותם, שהם חשובים לנו ושחשוב לנו שהם יאכלו טוב, בריא ומזין.
אבל… בואו נודה על האמת, לרוב בבוקר אין לנו ממש זמן בין כל הארגונים שלהם ושלנו להתחיל לטרוח, לקשט ולהתעסק בקופסה או הכריך יותר מכמה דקות, ולמרות זאת, אני חושבת שגם בזמן מוגבל מאוד אפשר להגיע לתוצאה שהילדים יאהבו ולא יחזירו הביתה, אלא יאכלו הכל ואפילו יקבלו בקשות מהחברים שלהם לטעום גם.
למה שווה לנו להשקיע בארוחת העשר של הילדים
הדברים שהכי חשוב לעשות כדי להיות בנקודת התפר שבין תקתוק מהיר של ארוחת העשר לבין השקעה – הוא לתכנן מראש ולצמצם אפשרויות.
ארבעת השלבים ליצירת ארוחת עשר בריאה ביעילות:
- תשאלו אותם מראש, ולא כל בוקר מחדש.
בעזרת רשימה מדויקת של מה כל ילד/ה שלנו אוהבים מבחינת סוג הלחם, קופסה/כריך, פירות אהובים, ירקות אהובים, ממרחים שבא להם לאכול – נוכל להוריד מהם ומאיתנו עוד התלבטות אחת בבוקר ולייעל את התהליך. - תכתבו הכל מול העיניים כדי שהם ואתם תדעו מה קורה בכל יום בשבוע.
רשימה מסודרת לפי יום תעזור ליצור את הסדר שאתם רוצים, תאפשר לילדים הגדולים יותר למחוק ולערוך את הרשימה מדי שבוע כרצונם מתוך ידיעה שהם יקבלו מה שהם רוצים ואתם תקבלו שקט להכין את הדברים במהירות. - מגש מסודר במקרר.
זה טיפ שעוד לא יישמתי אבל לגמרי בתכנון. כששמים את כל המוצרים שדורשים קירור במקום אחד במקרר, קל יותר לשלוף את המגש בבוקר ולהחזיר אותו למקום לאחר ההכנה. - תכינו רשימה מסודרת של רעיונות מתוכם הילדים יכולים לבחור, אחת לשבוע בלבד, מה הם רוצים לאכול במהלך שבוע הבא.
לא עוד התלבטויות, שינוי דעה וויכוחים כל בוקר. יש רשימה מסודרת של רעיונות שהילדים כבר הכריזו שהם אוהבים, אתם יודעים מה לקנות לפני תחילת השבוע והכל במקום, מחכה לכל בוקר מחדש.
אין לכם רשימה כזו עדיין? אל תדאגו, אני כאן לדאוג לכם:
רשימת רעיונות לארוחות עשר בריאות
כדי שיהיה לנו נוח, סידרתי את הרשימה לפי סוג הארוחת עשר שאתם רוצים להכין:
1. פינגר פוד לארוחת עשר:
במקרים שאנחנו רוצים ליצור אוכל קטן, שקל לקטנטנים להחזיק בין האצבעות ולאכול במהירות, שעוזר לנו ליצור ארוחת בוקר בלי לחם ושכיף גם לילדים הגדולים יותר לאכול – נכין מנות של פינגר פוד (אוכל אצבעות). את המנות אפשר להכין מראש ולקרר או להקפיא, או לחתוך לקטן יותר בזמן ההכנה בבוקר.
רשימת רעיונות:
2. כריכים בריאים לארוחת בוקר:
כריכים הם האופציה המהירה והקלה לשעות הבוקר, פשוט לוקחים לחם/לחמניה מכל סוג, ממרח בלבד או בתוספת ירק כלשהו, ויש לכם ארוחת. אבל… אפשר לגמרי להגיע לגבהים גם עם אפשרות זו, ולא במאמץ גדול.
רשימת רעיונות:
2.1. ואיך לשדרג את הכריך?
ברגע שהילדים מתחילים לקרוא, אפשר לצרף להם לכריך של הבוקר: חידות מתגרדות, פתקים אישיים מאמאבא, מדבקות מגניבות ועוד דברים קטנים וכיפיים שלכולם אפקט אחד – להגיד בדרך נוספת, אני אוהב/ת אותך בהשקעה ממש קלה.
3. רעיונות מה לשים בקופסת אוכל:
רק מתחילת השנה הזו אני מכינה לילדות קופסאות אוכל, בשנים הקודמות הן היו בגן ושם יש לשלושתם הזנה (ארוחת בוקר שהם מקבלים בגן), אז לא הייתי צריכה להתעסק עם זה בבוקר, אבל השנה נכנסתי לעניינים. בהתחלה זה הלך קצת קשה, לקח לי זמן ולא תמיד הן היו מסיימות כל מה ששמתי (לפעמים שמתי כמויות גדולות מדי או דברים שהן פחות אהבו), אבל מאז שהתחלתי לדייק ביחד איתן את התוכן של הקופסאות, אני שמחה לעדכן שהקופסאות חוזרות ריקות כמעט מדי יום.
רשימת רעיונות מה לשים בקופסת האוכל: