איך לעשות סדר במטבח? כמה צעדים מהירים למטבח מסודר

כבר הרבה זמן שאני רוצה לעשות סדר במטבח שלנו, לא שהוא כזה מבולגן, אבל למרות שבגדול הכל במקום עדיין כל מגירה שפותחים לא 100% מסודרת, ויש דברים שפשוט לא נגישים או נוחים מספיק לעבודה היומיומית.

כשהתחלתי לחשוב על איך לסדר את המטבח, ואיך לעשות את זה כפרויקט DIY לבלוג, רצו לי בראש מלא מחשבות פינטרסטיות, של ליצור מדבקות מיוחדות, או לגזור מתוך גליל לוח גיר שיש לי בבית עיגולים ולהדביק על צנצנות יפות, ואפילו הלכתי למקס סטוק לקנות את הצנצנות…

איך לעשות סדר במטבח
איך לעשות סדר במטבח

אבל כשהגיע הרגע לעשות את זה יפה – החלטתי שאין מספיק זמן גם לסדר וגם שזה יראה מדוגם כמו שחלמתי, אז הלכתי על הפרקטי – לסדר שיהיה נוח ונגיש וגם ליצור פוסט DIY שלא דורש לקנות שום דבר אלא אפשר לעשות אותו עם מה שיש לרובנו בבית – קופסאות פלסטיק ריקות, צנצנות ומדבקות משרדיות רגילות.

שלב 1: סדר במקפיא

סידור המטבח - המקפיא לפני השינוי

אני מניחה שהמקפיא שלי דומה ללא מעט מקפיאים בבתים אחרים – ערימות על ערימות של ירקות קפואים, לחם, שקיות עם אטבים של מיני קטניות וקמחים ועוד הרבה בלאגן. ועוד אצלנו בבית יש מקרר מיני-משפחתי של 400 ליטר, אז בכלל זה נראה פיצי ודחוס. בגלל זה רציתי לגשת לסדר אותו ראשון.

איך סידרתי?

  1. הוצאתי את כל התכולה לשיש ומיינתי מה בתוקף ומה כבר לא..
  2. כל שקית העברתי לקופסא בגודל מתאים וכתבתי סוג מוצר + תאריך תוקף בדופן הקופסא.
  3. אחרי שכל התכולה הייתה מסודרת בקופסאות הכנסתי למקפיא בצורה מסודרת.

התוצאה הסופית:

סידור המטבח - המקפיא אחרי

שלב 2: סדר בתבלינים

מגירת התבלינים תמיד הרגישה לי כמו אסופה של שאריות. קודם כל, כי אני די מקובעת בסוגי התבלינים שאני משתמשת בהם, ולוקח לי הרבה זמן להיפתח לתבלינים חדשים, וגם כי מרוב יצרנים ואריזות שונות + מזווה שמאורגן נמוך ודורש להוציא כל תבלין כדי לוודא מה יש בו – יוצר מצב מעצבן וגוזל זמן מתהליך הבישול המהיר שלרוב אני מחפשת להגיע אליו.

מגירת התבלינים לפני
מגירת התבלינים לפני

איך סידרתי?

  1. מיפיתי במבט מה סוגי הכלים שאני רוצה שיהיו בכל קומה – בקבוקים, קופסאות גבוהות של אבקות מרק (כן.. יש לי גם כאלה, למרות שלאחרונה לרוב בקושי בשימוש..), תבלינים ארוזים מראש ותבלינים בתפזורת שיעברו לצנצנות החדשות.
  2. כל האריזות הסגורות שאני לא מתכננת להעביר מהם לכלי אחר – כתבתי בחלק העליון שלהן מה יש בפנים כדי שלא אצטרך להוציא כל פעם.
  3. תבלינים שהיו בתפזורת בשקיות שונות – העברתי לצנצנות (החדשות והיפות).
  4. כל הקופסאות וצנצנות התבלינים קיבלו מדבקות עליהן עם כיתוב מה יש בפנים.

התוצאה הסופית:

מגירת התבלינים אחרי
מגירת התבלינים אחרי
היה כיף, והעיקר – שהכל נשאר מסודר גם כמה שבועות אחרי, ונוח לנו יותר לבשל 🙂

אשמח לשמוע ממכם: מה האזורים במטבח שלך שהיית רוצה לסדר? יש לך שיטה מגניבה לסידור? מחכה לתגובה שלך פה למטה 🙂

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מדריך מלא איך לגרום לילדים לאכול

מדריך מלא: איך לגרום לילדים לאכול

במהלך השנים שהבלוג קיים (כמעט 4, הייתם מאמינים?), עלו לכאן הרבה פוסטים שנכנסו תחת סדרת הפוסטים – 'איך לגרום לקטנטנים לאכול'.
אז בשביל לעשות סדר בדברים, החלטתי לרכז את הקישורים לכולם במקום אחד מרכזי – הפוסט הזה.

לקריאת הפוסט »