לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

איך למיין צעצועים – סידור חדר משחקים

כאמא ל-3 ילדים קרובים מאוד בגיל, שכל הזמן מקבלים משחקים מאבא שנוסע הרבה לחו"ל וממשפחה מפנקת (טפו טפו), ושבמקביל עוברת תהליך עם עצמי של מינימליזם (או לפחות מה שאני מקווה שמצליח להיות מינימליזם בתוך שפע כזה), אני אוהבת מדי כמה חודשים "להשתלט" על פינת המשחקים של הילדים ולעשות בה סדר, לפי קטגוריות. כן, כזו אני 🙂

בפוסט הזה אני הולכת לחשוף בפניכם את הדרך שלי לסדר את הצעצועים, וגם לנסות לשמור על הסדר לאורך זמן (אולי מתישהו יעבוד לי).

מדף ילדים מסודר | צילום: אילוסטרציה

למה חשוב למיין צעצועים?

זוכרים את הילדות שלנו? כמה צעצועים היו לנו? אצלנו בבית גדלתי עם אח שצמוד אליי בגיל, הפרש של שנה ושלושה חודשים, אז כצפוי היו לנו לא מעט צעצועים, שפונים לבנות ולבנים והיינו משחקים יחד המון (וגם רבים המון, אבל זה כבר לפוסט אחר). אבל.. עם כל השפע שהיה לנו, זה לא היה כמויות כמו שיש לילדים שלנו היום, והאיכות גם הייתה הרבה יותר טובה, יעידו על זה עשרות משחקים שעד היום נמצאים אצל אמא שלי והילדים שלנו נהנים מהם.

כשאנחנו ממיינים צעצועים – מיון לפני פינוי, אנחנו דואגים לשים בחוץ את הדברים היפים, האיכותיים ואת רוב הדברים לשים במקום נסתר מן העין, אבל עדיין זמין למשחק, אנחנו מאפשרים לילדים שלנו לחוות קצת פחות עומס קוגנטיבי ולבחור בצורה קלה יותר במה ישחקו הפעם. תחשבו על זה כמו בחירת בגדים לדוגמה – איזה קשה זה לילדים (וגם לנו) לבחור בין יותר מ-2-3 אופציות? מאוד! תחשבו מה קורה להם כשהם מגיעים לחדר שכולו עומס של המון צעצועים מפוזרים, מקטגוריות שונות שגם לא בטוח שאפשר לשחק איתם יחד…

הספר החדש: המדריך המלא לארגון חדר המשחקים

מה עקרונות הסדר שלי לצעצועים?

  1. שייכנס באחסון הקיים – אצלנו בבית אין חדר משחקים, אלא יש 2 קוביות של רביעיות איקאה עם 4 סלסלות בד קשיחות בצבעים שונים (שחור, לבן ואחד צהוב) אז מה שלא נכנס שם – מבחינתי לא צריך להיות בחוץ, אלא למצוא לו בית אצלנו או בית אחר. כל קוביה אני מקטלגת לקטגוריה אחרת ומדי תקופה עושה מיון מחדש, כי כמובן שהמשחקים בפנים מתערבבים עם הזמן והקטגוריות משתנות גם בהתאם לגיל.
  2. שיתאים לגיל – עם הזמן הילדים וגם אנחנו מפתחים קשר רגשי למשחקים השונים, גם מנוסטלגיה וגם מאהבה למשחק עצמו, אבל… יש דברים שעם הזמן פשוט מוצאים את עצמם לא מעניינים יותר לילדים, וכבר לא מתאימים לגיל שלהם. מה אני עושה? תורמת/מוכרת/מעבירה לגן/לאחיין שלי, כדי שעוד ילדים יהנו מהם.
  3. מה שמול העיניים – משחקים איתו יותר – יש לנו כמה מדפים בבית, גם על גבי הקוביות איקאה וגם בכניסה לבית, שהם מדפי תצוגה למשחקים החדשים או הפופולריים ביותר. אני משתדלת מדי שבוע-שבועיים לרענן את התצוגה הזו, לאפסן מה שלא משחקים איתו ולהוציא החוצה דברים שאני כן רוצה שהם ישחקו בהם יותר, כי זה כיף להם (וגם לי 🙂 ).

מה הקטגוריות לפיהן אנחנו מארגנים את המשחקים שיש אצלנו בבית?

אצלנו בבית יש 2 בנות 6.5 ובן 4.5 אז הקטגוריות משתנות די מהר. הקטגוריות שיש לנו כרגע הן: ברביות, מכוניות (2 קוביות אחסון), דמויות (בובות משחק קטנות אחרות), כלי מטבח, תינוקות, כלי נגינה, ולגו/פליימוביל.

ספר דיגיטלי - המדריך המלא לארגון חדר המשחקים

דמיינו חדר שבו לכל פריט יש את המקום שלו. חדר שבו יש קופסאות אחידות עם תגית/תמונה המעידה על תכולתו. בחדר הזה יש גם צעצועים בתצוגה, שמזמינים לשחק. לא מדובר בחדר סטרילי, אלא בחדר בו קל למצוא את מה שחיפשת וחשוב מכך, קל לשמור על הסדר.

 

בספר, המדריך המלא לארגון חדר הילדים, תמצאו שפע כלים, רעיונות, השראות ודוגמאות לסידור חדר המשחקים, או אזור המשחקים בחדר הילדים/הסלון, כדי שתוכלו ליישם בצורה קלה וליהנות מחלל מסודר שמאפשר לילדים לשחק וגם ללמוד איך לסדר בעצמם.

 

הספר כולל גם מגוון מתנות להורדה – ליצירת סדר ארגון ועיצוב חדר המשחקים.

הספר הינו מוצר דיגיטלי, קובץ בגודל A4 לצפייה במחשב / טאבלט, וכמובן שניתן גם בסלולר.

 

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top