נכון, עברו כבר שבועות מאז שבועות (בדיחת קרש טובה… חח), אבל מאז היה לי פוסט על פעילויות לחופש הגדול שממש רציתי להוציא והפוסט הזה נדחק לו קצת, אז עכשיו הגיע הזמן שלו.
שבועות זה החג האהוב עליי – by far.
קודם כל, כי זה החג של אמא שלי, החג שאנחנו תמיד אצלה בו, ויש בו מנות קבועות שהיא מכינה ואני ממש אוהבת, כמו כדורי הגבינה המפורסמים שלה..
השנה גם היינו עם אמא, רק בלי דבירי שהיה בחו"ל. מוזר שהוא לא איתנו בחג, אבל סה"כ היה בסדר.
אמא שלי ואחותי היו אצלנו בחג, ולמרות שהיינו רק 3 מבוגרות ו-3 קטנטנים הכנו אוכל לגדוד.. כרגיל.
גם אנחנו וגם הילדים עפנו על המנות החדשות, שישר אומצו ל'בנק המתכונים' המשפחתי, ואני שמחה לחלוק אתכם אותם כאן.
מתכון 1: פרחי דלעת ערמונים ממולאים בגבינות ואגוזים
כיף להגיד את זה – הילדים שלנו אוהבים דלעת ערמונים! זה סופר בריא, מלא בשומנים טובים, מתקתק וכיפי לאכילה. כבר יצא לי להכין דלעת ערמונים כמה פעמים בחודשים האחרונים, בוריאציות שונות, אבל הפעם בגלל חג השבועות הלכתי על מתכון מלא בגבינות (שהיו לנו בבית לקראת החג) ואגוזים שונים.
* מי שדואג/ת לגבי אכילת אגוזים אצל הילדים, אפשר לכתוש אותם דק יותר או לטחון אם רוצים.
מרכיבים:
- 2-3 יחידות של דלעת ערמונים
- 1-2 כפות סילאן
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 50 גרם צנוברים קלויים
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
- 100 גרם גבינת צפתית חתוכה לקוביות קטנות
- מעט פרמז'ן למעלה
התוצאה הסופית:
מתכון 2: בורקסים בריאים
כשהעליתי השבוע צילומים בקבוצת הפייסבוק של הבלוג באחד הערבים וכתבתי שהכנתי שוב בורקסים בריאים – עלו שאלות של איך מתחברות לך המילים 'בורקס' ו'בריא'.
אז התשובה שלי היא שלבריא יש רמות – אפשר להגיד שבורקס באופן כללי מלא בשמן ובצקים זה לא בריא לנו ולא לאכול בכלל או ללכת על הצד ההפוך – לאכול את הבורקסים שיש בכל מאפייה, שעשויים מבצק עלים ומלא מרגרינה – או.. ללכת איפשהו באמצע, ולהכין לילדים (ולנו) אופציה עם כמות שמן שאנחנו שולטים עליה (ועל סוג השמן), עם מילויים שאנחנו מכינים לבד וקריספיות נהדרת.
מרכיבים:
למילויים:
- בטטה בינונית
- 400 גרם תרד
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 4 כפות ממרח פסטו (ביתי או קנוי)
- כף תערובת ונציה (או תערובת תבלינים אחרת שאתם אוהבים)
- 2 כפות שמן
- מעט סילאן
לבורקס:
- מארז בצק פילו
- 2-3 כפות שמן זית
- ביצה
- שומשום (או כל ציפוי אחר שבא לכם)
אופן ההכנה:
את דרכי הסגירה השונות של הבורקס הזה פירטתי בפוסט על פלאי הפילו אז הפעם רק יצרתי מילויים משלי והלכתי על מספר צורות סגירה שונות.
הכנת המילויים:
- בטטה – חותכים לקוביות קטנות ומקפיצים במחבת חמה עם חצי כף שמן זית ותערובת תבלינים עד שמתרכך (טיפ מעולה שלמדתי: כדי שלא ישרף וימשיך להתבשל ולהתאדות, אפשר להוסיף מדי פעם מעט מים רותחים ולתת להתבשל, זה מונע מהתערובת להידבק ולהישרף ומבשל אותה בצורה נהדרת בלי להוסיף המון שמן).
- תרד – לחתוך לרצועות דקות ולהקפיץ במחבת עם מעט שמן זית ומעט סילאן
הכנת הבורקסים:
- פותחים 2 עלי בצק פילו על המשטח (על גבי מגבת נקיה)
- מושכים במעט שמן זית את כל העלה
- חותכים ל2-3 רצועות רחבות את העלה ומניחים את המילויים בקצה (אפשר לערבב בין המילויים)
- מקפלים בדרך האהובה
- מניחים על מגש עם נייר אפיה שעליו מעט ספריי שמן
- מושכים בביצה מעורבבת עם מעט מים
- מפזרים שומשום (או כל ציפוי אחר) בנדיבות
- מכניסים לתנור על 200 מעלות למשך כ-15-20 דקות (עד שמשחים)
התוצאה הסופית:
מתכון 3: מאפים אישיים מלאים בגבינות, ברוקולי או כרובית
את המאפים האלה אפשר להכין במגוון דרכים ומילויים, כי הם ממש קלים להכנה (כולה לערבב בקערה ולתנור) והפעם החלטתי למלא אותם בגבינות, ברוקולי וכרובית. היה מעולה!
(המינוס היחידי – בגלל שהם היו כל כך טעימים, לא הספקתי לצלם אותם יפה בצלחת אלא רק רגע אחרי שיצאו מהתנור, במגש סיליקון שלהם – נראה לי שיהיה בסדר…)
מרכיבים:
למאפה ברוקולי –
- שקית ברוקולי קפוא (אפשר בהחלט גם טרי..)
- 375 גרם גבינה לבנה
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח כוסמין
- 2 כפות קמח תופח
- 2-3 כפות קוואקר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט פרמז'ן מגורד
- מעט שומשום מעל
מרכיבים:
למאפה כרובית –
- כרובית מבושלת במים מומלחים
- 3 ביצים
- 500 גרם גבינה לבנה
- 3 כפות פירורי פרמז'ן
- 3 כפות קמח כוסמין
- 2 כפות קמח תופח
- 2 כפות קמח תפו"א
- מלח ופלפל לפי הטעם
- גבינה צהובה מגורדת לקישוט
אופן ההכנה:
- ברוקולי – חולטים במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות עד שמתרכך מעט
- כרובית – מבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-15 דקות עד שמתרככת מעט
- לתת לכרובית והברוקולי להתקרר, ולחתוך קטן אחרי שמוכנים
- לערבב את כל המרכיבים של כל מאפה בקערה נפרדת
- לשמן תבנית סיליקון שקעים ולפזר מעט קוואקר בקרקעית (נותן קריספיות ותחתית שטוחה ויפה)
- למלא את השקעים בתערובת עד למעלה
- לגרד מעט פרמז'ן מעל (בברוקולי פיזרתי גם מעט שומשום מעל ובכרובית פיזרתי קוביות גבינה צהובה שהיו לי במקפיא – מאוד מוסיף)
- לאפות על 180 מעלות למשך 25-30 דקות (עד שמשחים ובבדיקת קיסם יוצא יבש)