כבר הרבה זמן שבא לי להכין עם הילדים עוגיות, ולהשתמש בחותכנים הצבעוניים שאני אוספת עם הזמן מאמא, מחברות ומהסופר..
לאחר ששכחתי לגמרי את המתכון שהייתי מכינה לפני שנה ושנתיים, קיבלתי את המתכון הבא בקבוצת הפייסבוק המשובחת של הילה סער בשם: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא. ובאמת הן כאלו 🙂
מרכיבים:
- 2 כוסות קוואקר
- 1.5 כוסות סוכר חום
- 1.5 כוסות קמח (רגיל או כוסמין)
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 3/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- 80 גרם שוקולד מריר (או חופן שוקולד צ'יפס – שבו השתמשתי)
- 1/2 כוס חמוציות
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל- 180 מעלות
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים
מוסיפים את השמן והביצים (רצוי לטרוף מעט את הביצים לפני)
קוצצים את השוקולד (או מוסיפים את השוקולד צ'יפס)
ומוסיפים אותו לתערובת יחד עם החמוציות.
יוצרים כדורים קטנים ואופים בתנור ל- 8-12 דקות.