יוצאים לדרך! מתכון ראשון מתוך פעילות רשת חינמית ואינטראקטיבית להורים לקטנטנים

זהו, אנחנו יוצאים לדרך! איזו התרגשות!

כמו שכתבתי בפוסט קודם בנושא, הרעיון לפעילות הקיץ עלה מתוך רצון ליצור באזז חיובי וכיפי שמחבר בין הורים – קטנטנים – ואוכל, ומטרת הפעילות היא אחת – ליהנות!

אז מה יהיה לנו בחודש הפעילות?

  • 13 מתכונים חדשים שיעלו בבלוג (2-3 בשבוע), כאלו שאפשר בכיף להכין עם הקטנטנים
  • מתכונים של אורחים בבלוג, ופעילויות אתגר מגניבות במהלך החודש.
  • רעיונות איך ללמד את הקטנטנים מיומנויות מטבח פשוטות.
  • פעילות אינטראקטיבית באינסטגרם, שתאפשר לכם לחשוף את מה שעשיתם עם הקטנטנים שלכם,
    מתוך הפעילות או בהקשר שלה, וגם לזכות בפרסים שווים.
  • לוח תכנון חודשי להורדה בחינם, בו תוכלו לסמן מה אתם עושים בכל יום של החופש (כדי להוריד פשוט הירשמו לבלוג פה למטה).
  • הפעילות מיועדת לקטנטנים בגילאי 1-5 – אבל גם גדולים יותר יהנו ממנה מאוד
המתכון הראשון: מיני פיצות על חצילים
המתכון הראשון: מיני פיצות על חצילים
מוכנים? אנחנו מ-ת-ח-י-ל-י-ם!!!!

המתכון הראשון: מיני פיצות על חצילים

ההשראה למתכון הזה הגיעה מבלוג שאני מאוד אוהבת בשם my fussy eater, שמעלה כל הזמן לרשת מתכונים מהממים שקטנטנים אוהבים, וזה השתלב לי טוב עם זה שרציתי שהמתכון הראשון בפעילות יהיה משהו קטן (ככה שהקטנטנים יכולים להחזיק ביד לבד), שהוא ממש קל להכנה (ככה שאתם תהנו גם..) ושהוא כמובן בריא וטעים. אגב.. אם בא לכם אחר כך להשתולל ולמצוא עוד רעיונות על אותו בסיס, הנה רשימה די ארוכה מתוך פינטרסט.

המתכון הראשון: מיני פיצות על חצילים - תמונת מרכיבים
המתכון הראשון: מיני פיצות על חצילים - תמונת מרכיבים

מרכיבים:

  • 1 חציל
  • 1/2 כפית שמן זית ומעט בלסמי
  • 1/2 כוס רוטב עגבניות או פיצה קנוי (אפשר להשקיע ולהכין לבד כמובן..)
  • 1/2 כוס עלי תרד טריים
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת (כל גבינה צהובה / קשה תלך טוב פה)
  • 6-7 עגבניות שרי (ממליצה על שרי תמר)
  • מעט פרמז'ן לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
  2. חותכים את החציל לטבעות עגולות בעובי של קצת פחות מס"מ
  3. מניחים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בקצת שמן זית. אופים ל-10 דקות
  4. כאשר פרוסות החציל מוכנות, מעבירים אותן לרשת הגריל ומניחים להתקרר מעט
  5. מוסיפים את רוטב העגבניות, עלי התרד, הגבינה והעגבניות שרי
  6. מכניסים לתנור מתחת לגריל ל-3-4 דקות עד שהגבינה נמסה
  7. שניה לפני ההגשה מגרדים מעט פרמז'ן על הפיצות המוכנות – זה ממש משדרג..
  8. להגיש מידית

התוצאה הסופית:

המתכון הראשון: מיני פיצות על חצילים - התוצאה הסופית

רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…

  • למרוח את השמן על החצילים
  • למרוח את הרוטב עגבניות
  • לפזר את הגבינות
  • למקם את העגבניות שרי (לגדולים יותר אפשר לתת גם לחצות אותן ל-2 בסכין)
  • לקטוף את עלי הבזיליקום

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם