לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

מרק חורפי לקטנטנים – פטריות גריסים ואורז

חורף וקריר, ובא לי ממש לפנק את הילדים (ואותנו) במרקים חמים שכיף לבשל ועוד יותר כיף לאכול.
חורף באם המושבות - תמונה מתוך האינסטגרם שלי
חורף באם המושבות - תמונה מתוך האינסטגרם שלי

לאחרונה אני נזכרת הרבה בימים שאנחנו היינו ילדים, איך היינו חוזרים הביתה מיום בבית ספר, לרוב עם טריינינג רטוב כי עצרנו לקפוץ בשלוליות כל הדרך הביתה, וגרנו בשכונה חיצונית של הוד השרון שבזמנו המונח מדרכות לא ממש היה חלק ממנה.

וכשהיינו מגיעים הביתה ריח טעים של בישולים וחום של האדים מהסירים (ושל תנור הנפט שהיה לנו) היה טופח לנו על הפנים, היינו מורידים נעליים בחוץ, נכנסים להחליף לטריינינג נקי וחם ויושבים לאכול צהריים עם אמא.

מרכיב חדש במטבח שלנו - בצל ספרדי

ולמה אני נזכרת בימים האלה? כי היום אני גם מקבלת את הבנות שלי מהגן, אוספת אותן בצהריים, מחליפה להן בגדים ומשתדלת לקבל אותן כשריח טעים וחום של אדי בישול עוטף את הסלון. חלום שאני זוכה להגשים כמעט מדי יום 🙂

והיום הכנתי 2 מרקים (השני יופיע בשבוע הבא).

את המתכון הזה מצאתי באתר xnet, והוספתי לו את הטוויסט שלי שיתאים לדברים שיש לנו בבית ולמצרכים שהזמנתי מהסופר וממושבניק.

המון פטריות מסוגים שונים

מרכיבים:

  • 5 גזרים, שטופים היטב ולא קלופים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 4 כרישה
  • 1 בצל ספרדי (לא חובה)
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסילת פטריות פורטבלה
  • 1 סלסילת פטריות שי-מג'י חום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה קמח
  • 3 כפות גריסי פנינה שטופים
  • 3 כפות גריסי אורז בסמטי
  • 1/2 2 ליטר (10 כוסות) מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

תהליך ההכנה:

  1. חותכים את הגזר, השום והכרישה לקוביות קטנות.
  2. חותכים את הפטריות: את שמפיניון והפורטבלה פורסים לרבעים; ובשי-מג'י רק מסירים את החלק התחתון של הרגל.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר על אש נמוכה, ומטגנים את הגזר, השום והכרישה 3-2 דקות, רק עד שהם מתרככים מעט.
  4. מוסיפים את קמח ומערבבים בעדינות עד שהוא נטמע בתערובת.
  5. מוסיפים את הפטריות ומערבבים בעדינות.
  6. מוסיפים את המים הרותחים ולאחר מכן את הגריסים והאורז. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
התוצאה הסופית - מרק פטריות חם וטעים

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top