מרק חורפי לקטנטנים – פטריות גריסים ואורז

חורף וקריר, ובא לי ממש לפנק את הילדים (ואותנו) במרקים חמים שכיף לבשל ועוד יותר כיף לאכול.
חורף באם המושבות - תמונה מתוך האינסטגרם שלי
חורף באם המושבות - תמונה מתוך האינסטגרם שלי

לאחרונה אני נזכרת הרבה בימים שאנחנו היינו ילדים, איך היינו חוזרים הביתה מיום בבית ספר, לרוב עם טריינינג רטוב כי עצרנו לקפוץ בשלוליות כל הדרך הביתה, וגרנו בשכונה חיצונית של הוד השרון שבזמנו המונח מדרכות לא ממש היה חלק ממנה.

וכשהיינו מגיעים הביתה ריח טעים של בישולים וחום של האדים מהסירים (ושל תנור הנפט שהיה לנו) היה טופח לנו על הפנים, היינו מורידים נעליים בחוץ, נכנסים להחליף לטריינינג נקי וחם ויושבים לאכול צהריים עם אמא.

מרכיב חדש במטבח שלנו - בצל ספרדי

ולמה אני נזכרת בימים האלה? כי היום אני גם מקבלת את הבנות שלי מהגן, אוספת אותן בצהריים, מחליפה להן בגדים ומשתדלת לקבל אותן כשריח טעים וחום של אדי בישול עוטף את הסלון. חלום שאני זוכה להגשים כמעט מדי יום 🙂

והיום הכנתי 2 מרקים (השני יופיע בשבוע הבא).

את המתכון הזה מצאתי באתר xnet, והוספתי לו את הטוויסט שלי שיתאים לדברים שיש לנו בבית ולמצרכים שהזמנתי מהסופר וממושבניק.

המון פטריות מסוגים שונים

מרכיבים:

  • 5 גזרים, שטופים היטב ולא קלופים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 4 כרישה
  • 1 בצל ספרדי (לא חובה)
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסילת פטריות פורטבלה
  • 1 סלסילת פטריות שי-מג'י חום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה קמח
  • 3 כפות גריסי פנינה שטופים
  • 3 כפות גריסי אורז בסמטי
  • 1/2 2 ליטר (10 כוסות) מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

תהליך ההכנה:

  1. חותכים את הגזר, השום והכרישה לקוביות קטנות.
  2. חותכים את הפטריות: את שמפיניון והפורטבלה פורסים לרבעים; ובשי-מג'י רק מסירים את החלק התחתון של הרגל.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר על אש נמוכה, ומטגנים את הגזר, השום והכרישה 3-2 דקות, רק עד שהם מתרככים מעט.
  4. מוסיפים את קמח ומערבבים בעדינות עד שהוא נטמע בתערובת.
  5. מוסיפים את הפטריות ומערבבים בעדינות.
  6. מוסיפים את המים הרותחים ולאחר מכן את הגריסים והאורז. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
התוצאה הסופית - מרק פטריות חם וטעים

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מתכון מיני-פיצה על טורטיה

ארוחת ערב מהירה וקלה לילדים – מתכון מיני פיצה על טורטיה

לא כל ערב יש לי כוח או בא לי להשקיע בארוחת הערב, כן – גם אני עם הבלוג על אוכל בריא והיצירתיות, לפעמים עייפה, או שסתם אין לי מצב רוח לבלאגן. אז מה אני עושה בימים כאלה? חוזרת לבייסיק, לאותם מתכונים קלים וממש מהירים שאפשר לארגן בכמה דקות ולהגיש לשולחן, כשאני בטוחה שהילדים יעופו על זה ויאכלו הכל.

לקריאת הפוסט »
רשימת 11 הדברים שגורמים לי לאושר

מדריך ב-4 שלבים: איך מכינים ארוחת ערב לילדים ברבע שעה

אחה"צ הגיע, תכף מגיע הזמן לארוחת הערב, ואנחנו (כלומר אני) נלחצת. כל יום אותו ריטואל. מה לא עשיתי כדי להקל על עצמי? נכנסתי לעשרות אתרים בתקווה למתכונים מנצחים שייקחו לי באמת רבע שעה (ולא שעה וחצי), דיברתי עם חברות לקבל מהן רעיונות, התייעצתי בקבוצה שלי.. – ועדיין כל ערב מחדש אני מוצאת את עצמי מתלבטת מה להכין להם שיהיה גם בריא ושהם גם אשכרה יאכלו אותו.אז מה עושים? מכינים תוכנית עבודה. 

לקריאת הפוסט »