קציצות זה אחד המתכונים שהכי כיף לגוון איתם.
עם הודו, בלי הודו, עם ירקות מגורדים, עם ביצה, מטוגן, אפוי, מבושל.. הכל הולך..
אבל בתור מישהי שלרוב אוהבת לאפות את הקציצות (בעיקר כי זה פינגר פוד ממש טוב לגיא), לקח לי זמן עד שהגעתי למתכון שיוצא לח וטעים, כזה שגם אחרי יומיים-שלושה במקרר, עדיין כיף לחמם ולאכול.
ולאחרונה – מצאתי!
אז הנה הן – קציצות עוף מתקתקות ונימוחות בפה.

מרכיבים:
- 1/2 קילו עוף טחון
- 1 גזר מגורר
- 1/2 בצל יבש קצוץ דק
- ביצה
- 2 כפות טחינה
- כף שמן זית
- כף סילאן
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מגרדים את הגזר דק על פומפיה
- קוצצים את הבצל דק
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה ושמים במקרר למנוחה של כחצי שעה עד שעה
- מגלגלים לכדורים (בעזרת הקטנטנים)
- אופים בתנור על 180 מעלות למשך 20-30 דקות (לאחר 20 דקות לבדוק מידת עשייה, כשהקציצות מקבלות גוון זהוב ובדקירה של קיסם רואים שהן לא נוזליות מבפנים – זה מוכן)
התוצאה הסופית:

רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…
- לערבב את המרכיבים של הקציצות בקערה
- לגלגל לכדורים את התערובת ולהניח בתבנית
- אפשר להכין את המתכון הנוסף שנמצא פה מטה ואז ללמד אותם איך להפריד את עלי הנענע מהגבעול או איך לשבור ביצה לקערה

המתכון הנוסף:
- חצי קילו עוף טחון + חצי קילו הודו טחון
- צרור נענע
- גזר מגורר
- 2 ביצים
- פירורי לחם מחיטה מלאה
- תבלינים (מלח פלפל תבלין שווארמה ותבלין קציצות)