הרבה פעמים אני נתקעת כשאני מתחילה לחשוב על מה להכין לארוחת ערב. זה מוזר כי זו ארוחה שלרוב מסתכמת בכמה ירקות חתוכים, חביתה, גבינות ולחם, אבל הרבה פעמים אני רוצה שזה יהיה יותר מזה, שהיא תלהיב את הקטנטנים שלי, תלמד אותם משהו חדש, תחשוף אותם לטעמים חדשים, וכן – גם תאתגר אותי בהכנה, קצת לצאת מהשגרה של כל ערב אותו דבר…
אז הלכתי לפינטרסט חביבי, וחיפשתי רעיונות (אגב, את כל הרעיונות שאני מוצאת אני גם נועצת בתיקיה שיצרתי בשם: "איך לגרום לקטנטנים לאכול?", אז מוזמנים להיכנס) ומצאתי את מתכון די פשוט, שאני אפילו לא יודעת אם לקרוא לו מתכון, כי אין שם יותר מדי מה להכין.. אבל נניח – מקלות של ירקות צבעוניים, מסודרים בכלי יפה ובקרקעית או ליד מטבל כלשהו (יש כאלה עם חומוס, או אבוקדו, או ממרח אפונה.. מה שהקטנטנים אוהבים), ומכיוון שאני אוהבת לקנות ירקות, ולנסות דברים חדשים.. הלכתי על שדרוג של המנה הזו עם ירקות בשלל צבעים ומטבל אבוקדו, בתוך קרעיות מיקי ומיני שדבירי הביא מסינגפור בנסיעה האחרונה.
דרך אגב, גילוי נאות – הסיבה שחברת מושבניק מופיעה פה בפעילות הקיץ, היא כי אני בחרתי בהם לשיתוף הפעולה הזה, לאחר חודשים רבים שאני מזמינה מהם אלינו הביתה ומאוד מרוצה מהאיכות והשירות. שתדעו..
מרכיבים:
- אספרגוס
- מלפפונים
- עגבניות שרי אדומות וצהובות
- ברוקולי
- גזר
- אבוקדו
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חותכים את הירקות לרצועות
- חולטים את האספרגוס והברוקולי במים רותחים עם מלח לכמה דקות ומוציאים למי קרח
- מועכים את האבוקדו לממרח
- מגישים
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…
- לחתוך לרצועות את הירקות
- למעוך את האבוקדו