תבשיל עוף ופירה לקטנטנים שנבלע בשניות

כבר הרבה זמן שלא היה לי תבשיל כזה, משהו שהבנות אכלו במהירות מטורפת וביקשו תוספת 3 פעמים.. אז הנה הפרטים שלו:

 

המתכון: קציצות עוף נימוחות על מצע פירה תפו"א ובטטות

קציצות עוף פירה תפו"א ובטטה לקטנטנים שנבלע בשניות
קציצות עוף פירה תפו"א ובטטה לקטנטנים שנבלע בשניות

מרכיבים לקציצות:

  • חצי קילו עוף
  • בטטה מגוררת
  • תפו"א מגורר
  • ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • כף אבקת מרק בצל (שדרוג של אמא שלי שממש מוסיף לטעם, אפשר כמובן גם רק מלח פלפל או כל תבלון אחר שאתם אוהבים)

מרכיבים לרוטב:

  • רסק עגבניות (מיכל גדול)
  • בצל קצוץ גס
  • גזר קצוץ גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל

מרכיבים לפירה:

  • 6 בטטות קטנות
  • 6 תפו"א בינוניים-קטנים
  • מלח ופלפל
פירה תפו"א ובטטה לקטנטנים שנבלע בשניות
פירה תפו"א ובטטה לקטנטנים שנבלע בשניות

אופן הכנה:

  1. פירה – מקלפים, חותכים לקוביות קטנות ומבשלים כ-45 דקות כמו כל פירה.
  2. את הקציצות מתחילים דווקא מהרוטב:
    1. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן (אפשר גם ספריי למדייקים בקלוריות, אבל לא רואה צורך בכמות כזו)
    2. מוסיפים את הגזר ומחכים שיתרכך קצת.
    3. מוסיפים את השום ולאחריו את רסק העגבניות
    4. ומוסיפים מים רותחים עד לאמצע גובה הסיר (רוטב בינוני בסמיכות שלו)
    5. לאחר רתיחה מוסיפים את הקציצות

אופן הכנת הקציצות:

  1. מערבבים את החצי קילו עוף עם תפו"א ובטטה מגוררים, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים
  2. מכניסים למקרר לקצת זמן
  3. אחרי שהרוטב רותח, מכדררים ומכניסים אליו לבישול של עד שעה

הריח כבר יסגיר שהמנה מוכנה… בתאבון 🙂

קציצות עוף פירה תפו"א ובטטה לקטנטנים שנבלע בשניות

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם