כבר הרבה זמן שלא היה לי תבשיל כזה, משהו שהבנות אכלו במהירות מטורפת וביקשו תוספת 3 פעמים.. אז הנה הפרטים שלו:
המתכון: קציצות עוף נימוחות על מצע פירה תפו"א ובטטות
מרכיבים לקציצות:
- חצי קילו עוף
- בטטה מגוררת
- תפו"א מגורר
- ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- כף אבקת מרק בצל (שדרוג של אמא שלי שממש מוסיף לטעם, אפשר כמובן גם רק מלח פלפל או כל תבלון אחר שאתם אוהבים)
מרכיבים לרוטב:
- רסק עגבניות (מיכל גדול)
- בצל קצוץ גס
- גזר קצוץ גס
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל
מרכיבים לפירה:
- 6 בטטות קטנות
- 6 תפו"א בינוניים-קטנים
- מלח ופלפל
אופן הכנה:
- פירה – מקלפים, חותכים לקוביות קטנות ומבשלים כ-45 דקות כמו כל פירה.
- את הקציצות מתחילים דווקא מהרוטב:
- מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן (אפשר גם ספריי למדייקים בקלוריות, אבל לא רואה צורך בכמות כזו)
- מוסיפים את הגזר ומחכים שיתרכך קצת.
- מוסיפים את השום ולאחריו את רסק העגבניות
- ומוסיפים מים רותחים עד לאמצע גובה הסיר (רוטב בינוני בסמיכות שלו)
- לאחר רתיחה מוסיפים את הקציצות
אופן הכנת הקציצות:
- מערבבים את החצי קילו עוף עם תפו"א ובטטה מגוררים, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים
- מכניסים למקרר לקצת זמן
- אחרי שהרוטב רותח, מכדררים ומכניסים אליו לבישול של עד שעה
הריח כבר יסגיר שהמנה מוכנה… בתאבון 🙂