מתכון – מאפי תרד וגבינות

מכירים את זה שאתם יוצרים משהו ואחרי תקופה אתם משתפרים והוא נשאר מאחור?

אז תוך כדי ההיערכות לקראת אתגר הקיץ 2017, עברתי על המתכונים מתחילת הבלוג וככה הפוסט קציצות תרד וצ'דר הרגיש לי.. כתבתי אותו לפני שנה וקצת, צילמתי תמונות תוך כדי יצירה, על הקרש חיתוך של איקאה הירקרק והתמונות – היום נראות לי לא הכי הכי.. אני יכולה יותר טוב.

עלי תרד גוליבר - מאפי תרד וגבינות
עלי תרד גוליבר - מאפי תרד וגבינות

אז הכנתי שוב את המתכון השבוע, הפעם שדרגתי את המרכיבים ואת הצילום ויצא – סוף (נשארה יחידה בודדה במקרר אחרי שטרפנו הכל).

המרכיבים:

  • 500 גרם תרד גוליבר (עלים גדולים)
  • 100 גרם גבינת צ'דר
  • 1 בצל יבש קצוץ דק
  • מעט פרמז'ן (כף-שתיים) מגורד
  • 3 ביצים
  • 2 קוביות כוסברה קפואה (עדיף טרי כמובן)
  • כוס קמח כוסמין
  • ½ כוס קמח תופח
  • ½ כוס קמח תפו"א (שנשאר לי מפסח ומוסיף הרבה אווריריות למאפה)
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט שומשום לפיזור למעלה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
קוביות צ'דר בצבע צהוב מדהים - מאפי תרד וגבינות
קוביות צ'דר בצבע צהוב מדהים - מאפי תרד וגבינות

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מטגנים את הבצל עם חום בינוני עד שמתרכך, עם 2 כפות השמן
  • חותכים את עלי התרד גוליבר (או תרד רגיל) לקוביות קטנות ומוסיפים – במקרה של הגוליבר הגבעול היה נראה לי קצת קשה אז חתכתי אותו, אבל לא חובה
  • מטגנים עד שהעלים מתרככים
  • מוציאים לקערה ונותנים לתערובת להתקרר
  • לאחר מכן, מוסיפים את הביצים, גבינת הצ'דר (מגורדת או קצוצה לקוביות קטנות)
  • מגרדים פנימה את הפרמז'ן
  • מוסיפים את הכוסברה (הוספתי מעט מים רותחים כדי להמיס אותה לפני) ולאחר שכל התערובת הרטובה מוכנה מוסיפים את הקמח המלח והפלפל ומערבבים עד שהתערובת סמיכה ומוכנה
בלילה רטובה - הקציצות בשלבי הכנה
בלילה רטובה - הקציצות בשלבי הכנה
  • מעבירים עם 2 כפות או באמצעות הידיים למגש עם נייר אפיה ומעט ספריי שמן ויוצרים עיגולים קטנים ומפזרים מעט שומשום למעלה (לא חובה אבל ממש משדרג)
מסדרים את המאסה על המשטח
מסדרים את המאסה על המשטח
  • אופים ל- 15-20 דקות, עד שרואים שהמאפים שחומים ויש ריח נפלא בכל הבית
המאפים מוכנים - ישר מהתנור
המאפים מוכנים - ישר מהתנור
התוצאה הסופית - נוזלת וטעימה בטירוף
התוצאה הסופית - נוזלת וטעימה בטירוף

הצעת הגשה – עם מגש ירקות חתוכים, גבינות וסלט טונה ליד

הצעת הגשה
הצעת הגשה

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם