מכירים את זה שאתם יוצרים משהו ואחרי תקופה אתם משתפרים והוא נשאר מאחור?
אז תוך כדי ההיערכות לקראת אתגר הקיץ 2017, עברתי על המתכונים מתחילת הבלוג וככה הפוסט קציצות תרד וצ'דר הרגיש לי.. כתבתי אותו לפני שנה וקצת, צילמתי תמונות תוך כדי יצירה, על הקרש חיתוך של איקאה הירקרק והתמונות – היום נראות לי לא הכי הכי.. אני יכולה יותר טוב.
אז הכנתי שוב את המתכון השבוע, הפעם שדרגתי את המרכיבים ואת הצילום ויצא – סוף (נשארה יחידה בודדה במקרר אחרי שטרפנו הכל).
המרכיבים:
- 500 גרם תרד גוליבר (עלים גדולים)
- 100 גרם גבינת צ'דר
- 1 בצל יבש קצוץ דק
- מעט פרמז'ן (כף-שתיים) מגורד
- 3 ביצים
- 2 קוביות כוסברה קפואה (עדיף טרי כמובן)
- כוס קמח כוסמין
- ½ כוס קמח תופח
- ½ כוס קמח תפו"א (שנשאר לי מפסח ומוסיף הרבה אווריריות למאפה)
- 2 כפות שמן זית
- מעט שומשום לפיזור למעלה
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מטגנים את הבצל עם חום בינוני עד שמתרכך, עם 2 כפות השמן
- חותכים את עלי התרד גוליבר (או תרד רגיל) לקוביות קטנות ומוסיפים – במקרה של הגוליבר הגבעול היה נראה לי קצת קשה אז חתכתי אותו, אבל לא חובה
- מטגנים עד שהעלים מתרככים
- מוציאים לקערה ונותנים לתערובת להתקרר
- לאחר מכן, מוסיפים את הביצים, גבינת הצ'דר (מגורדת או קצוצה לקוביות קטנות)
- מגרדים פנימה את הפרמז'ן
- מוסיפים את הכוסברה (הוספתי מעט מים רותחים כדי להמיס אותה לפני) ולאחר שכל התערובת הרטובה מוכנה מוסיפים את הקמח המלח והפלפל ומערבבים עד שהתערובת סמיכה ומוכנה
- מעבירים עם 2 כפות או באמצעות הידיים למגש עם נייר אפיה ומעט ספריי שמן ויוצרים עיגולים קטנים ומפזרים מעט שומשום למעלה (לא חובה אבל ממש משדרג)
- אופים ל- 15-20 דקות, עד שרואים שהמאפים שחומים ויש ריח נפלא בכל הבית
הצעת הגשה – עם מגש ירקות חתוכים, גבינות וסלט טונה ליד