אני מכניסה אתכם מאחורי הקלעים – בלוגלדת 3 שמח

הבלוג הזה נולד לפני 3 שנים כבר, תקופה מכובדת עבור כל בלוג, בייחוד ישראלי.
יום הולדת שלוש לבלוג
יום הולדת שלוש לבלוג

שנה שעברה בבלוגלדת שלו כתבתי על השינוי שהבלוג עבר מהפתיחה שלו עד היום, והפעם אני במקום שונה לגמרי מבחינת העסק שלי והגישה שלי לבלוג כחלק מחיי היומיום שלי וגם בשאיפות שלי לגביו בהמשך הדרך.

אני אוהבת את הבלוג שלי, בשלוש שנים שהוא קיים למדתי בעזרתו כל כך הרבה כלים שימושיים, יכולות מקצועיות, קראתי, שמעתי פודקאסטים וראיתי יוטיובים שמהם שאבתי השראה, התנסיתי בשיווק יצירתי כמו שאף פעם לא ניסיתי – והצלחתי! וגם כשלא הצלחתי – למדתי המון והסקתי מסקנות ובפעם אחרי זה כבר השתפרתי.

זה מדהים כמה הדבר הזה, שמאפשר קרקע כזו פוריה ליצירה בעצם נותן לנו כל כך הרבה מעבר לרק התוכן שאנחנו יוצרים. בשלוש שנים שעברו בניתי קהילה סביב הבלוג, הכרתי חברות חדשות, יצרתי קשרים ולמדתי מאנשים בתחומים שונים ומגוונים שפשוט שיתפו מכל הלב.

אתם באים למסיבה?
אתם באים למסיבה?

בגלל זה, עכשיו שהבלוג כבר יחסית מבוסס, ועם קהילה גדולה שעוקבת אחריו, החלטתי שהגיע הזמן להעביר את הידע הלאה ומעבר לזה, הגיע הזמן ששלושת התחומים בהם אני עוסקת בשנה האחרונה יתחברו.

אז איך כל מה שאני עושה מתחבר?

בשנה האחרונה, מעבר לסטודיו שלי בו אני כבר 10 שנים מעצבת מותגים, מוצרים ואתרים, התחלתי גם ללמד. 
זה התחיל מהרצאה אחת, התגלגל לעוד כמה הרצאות שנפתחו אחת אחרי השניה, עד שהרגשתי ביטחון לארוז הכל לקורס דיגיטלי שעכשיו כבר במחזור השלישי שלו וזוכה להצלחה.

איך הכל מתחבר
איך הכל מתחבר

מה הולך להיות באזור מאחורי הקלעים? ולמי הוא מתאים?

מאחורי הקלעים של הבלוג - הצצה קטנה
מאחורי הקלעים של הבלוג - הצצה קטנה
  1. הדבר הכי בסיסי שהולך להיות בו – שיתוף ידע של איך אני מנהלת, מתחזקת ומתכננת קדימה את הבלוג.
  2. אחרי מחקר מעמיק בארץ ובחו"ל בבלוגים הגדולים והנישתיים, ראיתי שרובם לא מדברים על זה בכלל, חלק קטן נותן הצצה או קורסים נקודתיים איך פותחים בלוג או בוחרים אחסון, אבל כמעט אף אחד/ת לא מדברים על מה זה אומר להיות בלוגרית בתכלס, בצורה טכנית, באיזה כלים שיווקיים להשתמש או איך להפיץ את הבלוג, איך ליצור ולתחזק קהילה ועוד.. את כל זה אני רוצה לשתף, מתוך הידע והניסיון שלי, ככל שהוא יצטבר יותר.
  3. לתת בחזרה לקהילת הבלוגרים/יות – איך שאני תופסת את זה נכון להיום, קהילת הבלוגרים בארץ קצת מפוזרת ומחולקת לקבוצות קבוצות, חלקן משתפות ידע באהבה וחלקן פחות, אבל פה בבלוג שלי אני רוצה שלכולם יהיה מקום לקרוא, לשתף וליהנות מידע וללמוד דברים שאולי חדשים להם או שרק מזכירים להם משהו שהם כבר יודעים.
  4. מקום לקשר בין כל תחומי היצירה שלי – את העיצוב והיצירה שבי, הבאתי לבלוג לפני 3 שנים, ובעצם יכולתי ליישם הרבה כלי שיווק שהתנסיתי עליהם רק בסטודיו ב-scale יותר גדול של קהל, כי הבלוג גדל בצורה מדהימה וכל קפיצת מדרגה שלו קרתה בזכות מהלך שיווקי שונה שיצרתי.
    את כל הידע הזה על יצירה, מתנות, ערך ושיווק ארזתי לקורס, שבקרוב יהפוך לסדרת קורסים משלימים, ועכשיו אני חוזרת בחזרה אחורה לבלוג כדי לשתף חלק מהידע הזה – לכולם, וגם להציג את כל מה שאני עושה מאחורי הקלעים שהפך את הסטודיו שלי למכונת קורסים.
  5. לאפשר לבעלי עסקים להבין שליצור ולתחזק בלוג זה לא דבר כזה מסובך – יש הרבה בעלי עסקים בתחילת הדרך או אחרי שנים של פעילות שחושבים לפתוח בלוג שיעזור להם לחזק את עסק ולאפשר לעצמם ליצור תוכן ייחודי ואיכותי שימשוך אליו אנשים שיתחברו אליהם. אבל חלקם הגדול נתרע מזה, או דוחה את הקץ של זה, מפחד שזה מסובך או קשה או יקר או דורש הרבה זמן, ופה אני רוצה להראות שהבלוג שלי, שכרגע עדיין לוקח חלק קטן יחסית מכלל השעות עבודה השבועיות שלי, הוא לא כזה מסובך לתחזוק ברגע שבונים תשתיות נכונות וקיצורי דרך מתאימים, ושבעצם זה משהו שהוא לא רק כיף, אלא גם נותן המון כלים למי שיוצר אותו.
  6. לשתף במה זה נתן לי עד היום, כל הזמן – למעלה נגעתי רק בחלק מהדברים שלמדתי בזכות הבלוג הזה, ואני מאוד רוצה לשתף עוד ולהראות איך הדברים קורים באמת ומה אני לוקחת מכל דבר שאני עושה.

אז לסיכום, יומולדת 3 שלו וזה.. מה אני מאחלת לבלוג שלי?

אני מאחלת לו שיהפוך לגדול, שיגע בכמה שיותר אנשים, שיחלוק ידע ויתן השראה ושיביא אליי שינוי במבנה היומיום שלי – שבו אני פנויה יותר, יוצרת יותר תוכן, מרוויחה טוב יותר ופחות תלויה באנשים אחרים כדי שאוכל לנסוע יותר לחו"ל עם המשפחה ולבלות עם המשפחה והחברים שלי יותר באופן כללי.

עדכון נכון לפברואר 2019 – בלוג מאחורי הקלעים עבר לאתר הקורסים שלי, מוזמנים לבקר בו וליהנות מכל התכנים בו, כולל הפודקאסט החדש שלי שיצא לאור ממש לפני חודש – גם וגם.

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מתכון מיני-פיצה על טורטיה

ארוחת ערב מהירה וקלה לילדים – מתכון מיני פיצה על טורטיה

לא כל ערב יש לי כוח או בא לי להשקיע בארוחת הערב, כן – גם אני עם הבלוג על אוכל בריא והיצירתיות, לפעמים עייפה, או שסתם אין לי מצב רוח לבלאגן. אז מה אני עושה בימים כאלה? חוזרת לבייסיק, לאותם מתכונים קלים וממש מהירים שאפשר לארגן בכמה דקות ולהגיש לשולחן, כשאני בטוחה שהילדים יעופו על זה ויאכלו הכל.

לקריאת הפוסט »