3 סיבות נהדרות להכין את חטיפי הכרובית האלו:
- הם טעימים מאוד וקלים להכנה
- לקטנטנים שרוצים לאכול בצורה עצמאית "אוכל אצבעות" זה כלי מעולה
- זוהי דרך נהדרת להוסיף ירקות לתפריט היומי
מרכיבים:
- 1 כרובית בינונית
- 100 גרם פרמז'ן מגורר
- 2/3 כוס פנקו (פירורי לחם יפניים)
- 2 ביצים
- 1/2 בצל קצוץ דק
- מלח גס ופלפל לפי הטעם
- מחממים את התנור ל-200 מעלות
- מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים עד להתרככות. מסננים היטב מהנוזלים. ומועכים היטב.
- בקערה מערבבים את כל הרכיבים: כרובית, גבינת פרמז'ן, פנקו, ביצים, בצל. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. (אפשר לטחון הכל במעבד מזון בפולסים, להיזהר לא לטחון יותר מדי).
- מניחים נייר אפיה על תבנית תנור גדולה ומרססים בספריי שמן. מהתערובת יוצרים גלילים ומניחים על בתבנית. מרססים מעל בספריי שמן.
- אופים בחום גבוה 15 דקות, הופכים לצד שני ואופים עוד 15 דקות.
רעיונות במה הקטנטנים יכולים לעזור…
- לערבב את הרכיבים
- לגלגל לגלילים את התערובת ולהניח בתבנית
- לערבב את מטבל היוגורט
הצעת הגשה:
טעים להגיש עם מטבל יוגורט (יוגורט עם 1 שן שום כתושה ומעט עירית או בצל ירוק)
על כותבת הסדרה:
אילנה גרינברג – דיאטנית קלינית ומטפלת NLP.
בעלת "חיים שקולים – סדר בצלחת, סדר בחיים", שמטרתו להביא לאיזון באכילה, בבחירות שלנו, ובחיים אותם אנו חיים.
אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות, ומצאתי דרך לשלב בין האהבה למטבח לבין המקצוע שלי, שגם אותו אני מאוד אוהבת. אני אוהבת להמציא מתכונים חדשים שהמשותף ביניהם הוא שהמצרכים זמינים כמעט בכל בית, הם קלים להכנה (כי למי יש זמן היום?) וטעימים גם לילדים וגם למבוגרים. אספתי כבר כל כך הרבה מתכונים שעוד רגע יוצא ספר מתכונים (דיגיטלי) שמעבר למתכונים נהדרים יכלול בתוכו גם המון תוכן בריא, טיפים לקנייה בריאה, תזונה נכונה ועוד ועוד…
הכוח המניע אותי הוא השינוי שעוברים המטופלים והמשפחות שפוגשות אותי. כבר אחרי מספר פגישות ניתן להבחין בשינוי. הבחירה של אנשים להזין את עצמם ואת היקרים להם במזון מיטיב ובריא, לעשות את זה בדרך שקולה ומאוזנת והאפשרות שלי להיות שם עבורם בתהליך מרגשת אותי כל פעם מחדש.
מוזמנים להמשיך ולעקוב בדף הפייסבוק או ליצור איתי קשר ב liana-diet@gmail.com