מרקים כתומים לקטנטנים – 6 מתכונים בפוסט אחד

לכל בית יש את המתכונים שלו, את הדרך המיוחדת להכין שניצלים, מתכון מנצח לפסטה ואת המרק שלו.

וגם, כך למדתי להכיר, להרבה בתים יש מתכונים שונים למרק כתום.

אצלנו המרק הזה מאוד אהוב, בזכות הטקסטורה והטעם המתוק, ויצא לי לאלתר עליו כבר מלא ניסיונות שונים, להוסיף ולהוריד מרכיבים, אבל עם השנים גיליתי שהכי טוב, זה הכי מעט מרכיבים.

מתכון 1: המתכון שלי

המתכון שלי - מרק כתום
המתכון שלי - מרק כתום

מרכיבים:

  • חתיכה של דלעת
  • 3 בטטות בינוניות
  • 5 גזרים
  • כף שמן
  •  מלח ופלפל לפי הטעם

* תוספות אפשריות שאני מוסיפה מדי פעם: קישואים, תפו"א, בצל, אבקת מרק עוף, קוואקר ועוד..

חותכים הכל לקוביות קטנות - ככה זה מתבשל מהר יותר
מתבלים ומבשלים וריח נפלא מופץ בכל הבית
מתבלים ומבשלים וריח נפלא מופץ בכל הבית

תהליך ההכנה:

  1. מקלפים את הבטטות וחותכים את הכל לקוביות קטנות
  2. מטגנים לכמה דקות עם כף שמן
  3. מוזגים 2 ליטר מים רותחים
  4. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
  5. מבשלים כשעה עד שכל הירקות מתרככים, ואז טוחנים בבלנדר סטיק.

** לאחר לילה במקרר – הטעם משתפר עוד יותר..
*** מתכון מתאים לטעימות לתינוקות.

מתכון 2: מתכון של גיסתי, שאנחנו מאוד אוהבים

מרכיבים:

  • שתי חתיכות ממש גדולות של דלעת
  • בטטה אחת
  • 2-3 תפו"א קטנים
  • 4-5 גזרים
  • בצל יבש גדול
  • 3-4 קישואים
  • שמן קנולה
  • 4 כפות אבקת מרק בטעם עוף

תהליך ההכנה:

  1. שמים מעט שמן קנולה בסיר, מקפיצים מעט את הבצל
  2. מוסיפים את שאר הירקות בקוביות קטנות + אבקת מרק בטעם עוף
  3. מוזגים מים לכיסוי הירקות
  4. מבשלים עד שהירקות מתרככים וטוחנים

* אם צריך מוסיפים טיפה מלח אבל לרוב לא צריך כי אבקת המרק כבר מלוחה

מתכון 3: המתכון של אמא שלי, זה שגדלתי עליו

מרכיבים:

  • חתיכה גדולה של דלעת
  • 2-3 בטטות
  • 2-3 תפו"א קטנים
  • 4-5 גזרים
  • בצל יבש גדול
  • 3-4 קישואים
  • שמן זית
  • 3-4 כפות אבקת מרק עוף
  • מיכל רסק עגבניות
  • 2-3 כפות קוואקר

תהליך ההכנה:

  1. שמים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמתרכך
  2. מוסיפים את שאר הירקות לטיגון
  3. מוזגים מים עד לכיסוי הירקות ומוסיפים את אבקת המרק והרסק
  4. לבשל עד שהירקות מתרככים
  5. להוסיף את הקוואקר רגע לפני שטוחנים את הכל
המתכון של עופרי זוטא - מרק עדשים עם דלעת, בטטה וג'ינג'ר

מתכון 4: המתכון של עופרי זוטא - מרק עדשים עם דלעת, בטטה וג'ינג'ר

מרכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לשמיניות (ככה אני חתכתי, זה לא באמת חשוב לטעם)
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • כף ג'ינג'ר טרי – קצוץ דק, או מגורר בפומפיה
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ
  • כ-300 גרם (2 כוסות בערך) דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
  • 1 בטטה – קלופה ומגוררת על פומפיה גסה
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 כפית מלח, או יותר לפי הטעם
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים גס
  • חופן עלי כוסברה קצוצים גס (לכל שונאי הכוסברה – אתם לא חייבים!)
  • ליטר מים
  • מיץ מחצי לימון (לא חייבים)

תהליך ההכנה:

  1. בסיר רחב מחממים את השמן. מוסיפים את הבצלים וצורבים קלות (במקרה הזה אני אוהבת שיש "ביס" שניתן להרגיש ממנו במרק, ולכן חתכתי את הבצל ושמיניות ולא לקוביות קטנות שמוזהבות).
  2. מוסיפים את השום, ג'ינג'ר והלימון הכבוש, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כדקה. נזהרים שלא ישרף.
  3. מצרפים לסיר גם את הבטטה והדלעת, מערבבים היטב ונותנים לירקות להתעטף בשומן. מוסיפים את העדשים והמלח ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים, המלח ועשבי התיבול, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה, ומבשלים תוך ערבוב מידי פעם, כ-20 דקות. לפחות.
שימו לב – העדשים נמסות ממש ומסמיכות את המרק

* שימו לב – העדשים נמסות ממש ומסמיכות את המרק. במידה ויוצא לכם תבשיל, אל תהססו להוסיף מים בהדרגה, לדרגת הסמיכות הרצויה לכם.

** לטעום ולתקן תיבול – הטעמים המובילים כאן הם ג'ינג'ר ולימוניות. אם אתם מרגישים שלמרק יש אופי, אבל מתאים לכם לחזק אותו, הוסיפו בשלב זה עוד מעט ג'ינג'ר מגורר לסיר, וסחיטה מ1/2 לימון. אני גם אוהבת להוסיף קליפת לימון מגוררת. וכמובן כוסברה קצוצה.

לעוד מתכונים ולבלוג (המדהים) של עופרי כנסו: zutafood.com

מתכון 5: המתכון של מיה שגיב סלומון

מרכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כרישות (החלק הלבן בלבד)
  • 2 שיני שום
  • 3 גזרים גדולים
  • 2 בטטות
  • 1 תפו"א
  • פיסת שורש ג'ינג'ר
  • מים
  • 4 עלי דפנה
  • 1/2 או כוס יין לבן
  • מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס

תהליך ההכנה:

  1. מטגנים בשמן זית את הבצל עם הכרישות
  2. מוסיפים את שיני השום ואת הגזרים קלופים ופרוסים.
  3. לאחר מכן מוסיפים את הבטטות ותפו״א קלופים וחתוכים לקוביות יחד עם פיסת שורש ג׳ינג׳ר קלופה.
  4. מוסיפים מים לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה.
  5. מתבלים עם: עלי דפנה, חצי כוס/כוס יין לבן, מלח אטלנטי פלפל גרוס (במתכון המקורי גם 2 כפיות אבקת מרק עוף אבל אני מעדיפה בלי)
  6. מבשלים על אש קטנה עד שהגזרים מתרככים.
  7. מוציאים את עלי הדפנה ומרסקים בבלנדר מוט. כיף להגיש עם גרעיני דלעת (והילדים אוהבים עם שקדי מרק…)

יוצרת המתכון:
מיה שגיב סלומון, מעצבת פנים, בעלת הסטודיו והבלוג In2Design בשותפות עם ענבל גלעדי. חוצמזה נשואה לקובי (מוסיקאי) ואם ליואב, נעמי ומיכאל. גרים בתל אביב.

מתכון 6: המתכון של טלי כץ

מרקים באופן כללי הם תוצר של "וואו אני ממש רוצה משהו חם וטעים… מענין מה יש בבית" הגישה הזו מלווה גם את משפחת המרקים הכתומים שמסתובבת אצלינו בבית אי שם מסביבות אמצע נובמבר ועד פסח פחות או יותר. אני מאמינה במוצרים טריים ובמינימום כלים ומאמץ. המשפחה הכתומה היא תענוג חם חורפי ומנחם שאהוב מאוד על בני הבית פה.

המתכון מרק כתום של טלי כץ

מרכיבים:

  • בצל גדול חתוך גס
  • 2 בטטות בינוניות בפרוסות עבות
  • דלעת אם מצאתי אצל הירקן או דלורית קטנה
  • 4-2 גזרים בהתאם לגודלם בחתיכות גסות
  • שורש פטרוזיליה (לא מחייב)
  • שורש סלרי חתוך גס
המתכון מרק כתום של טלי כץ
המתכון מרק כתום של טלי כץ

תהליך ההכנה:

  1. בסיר רחב וגדול מחממת מעט חמאה ומעט שמן זית מכניסה את הבצל לטיגון קצרצר מוסיפה את כל שאר היקרות לטיגון קל של כ 3-2 דקות.
  2. מתבלת בפלפל שחור כפית בערך של פמפקין ספייס (שילוב של קינמון ציפורן אגוז מוסקט וג'ינג'ר) מלח ערבוב קליל וממלאים את הסיר במים. 
  3. מביאה לרתיחה. מנמיכה את האש ומבשלת כ- 40-50 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
  4. מסירה מהאש ובאמצעות בלנדר יד טוחנת את הכל למחית חלקה המרק הופך סמיך ועשיר, מתקנת תיבול כמעט תמיד נדרש להוסיף מלח.
  5. אם רוצים בשלב זה אפשר להוסיף כוס קרם קוקוס ולהביא שוב לרתיחה זה מסמיך ומעשיר את המרק אבל לקוקוס יש טעם דומיננטי שלא כולם אוהבים.

יוצרת המתכון:
טלי כץ "B" – אומנות האיפור לנשות עסקים
מאפרת נשות עסקים, מלווה בעת בנית הנראות העסקית הנכונה, עיצוב האיפור הנכון לפרזנטציה עסקית, צילומי תדמית ופגישות עסקיות חשובות. כמו כן אני מלמדת נשים כיצד להתאפר בעצמן וליצור בעצמן את המראה הנכון להן בהתאם לחיי היומיום שלהן, העיסוק והצרכים האישיים לכל אישה.

מזמינה אתכן לבלוג שלי: showyoursuccess.blogspot.co.il

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם