פריטטה לילדים (שגם מבוגרים יאהבו)

עברו החגים ועכשיו אפשר לחזור לשגרה של כתיבה בבלוג (צברתי מלא מתכונים במהלך החגים, אבל עם שלושה קטנטנים בבית זה קצת בעייתי למצוא גם זמן אשכרה לשבת לכתוב.. :)).

מתכון שהכנתי ממש הערב, הוא פריטטה בצל ואפונה. פריטטה כמו שבטח אתם יודעים, זה שם פלצני משהו לחביתה עם דברים בפנים (בשפה שילדים מבינים..), אז הערב אחרי שנתקלתי במתכון לפריטטה בפינטרסט במהלך שיטוטי בין בלוגים ישראלים של אוכל, שריכזה באהבה גדולה יונית צוק, החלטתי שננצל את מעט הדברים שנותרו במקרר אחרי השבוע שעבר, ואכין גם גרסא שלי לפריטטה.

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית (לאחרונה התאהבתי בשמן זית בטעמים של זיתא, שממש משדרג מנות מבושלות וסלטים)
  • 3 בצלים חתוכים קטן
  • כוס אפונה קפואה
  • 6 ביצים
  • מלח ופלפל
  • ו.. סבלנות
פריטטה עם אפונה ובצל

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן ומתבלים במלח ופלפל, ומחכים שיתרכך
  2. מוסיפים למחבת את האפונה
  3. טורפים את הביצים בנפרד ומוסיפים לאחר כמה דקות לתבשיל
  4. מחכים עד שמוכן – ממליצה לחכות עד שהצדדים מוכנים ואז לסגור עם מכסה ואפילו אפשר לכבות את האש, רק שיתבשל גם המרכז.
פריטטה עם אפונה ובצל
פריטטה עם אפונה ובצל - התוצאה הסופית
פריטטה עם אפונה ובצל - התוצאה הסופית
התוצאה הסופית מעולה, הבנות ממש טרפו (וגם אנחנו).
פריטטה עם אפונה לקטנטנים - לפינטרסט

אהבתם את הפוסט? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רוצים אותי מה חשבתם על הפוסט?

אשמח מאוד לקרוא ולשוחח אתכם פה בתגובות

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

קטגוריות

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

שרון גולן, בלוגרית ומעצבת. את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

המשיכו לעקוב גם כאן...

תודה על האהבה

אולי יעניין אותך גם

מדריך מלא איך לגרום לילדים לאכול

מדריך מלא: איך לגרום לילדים לאכול

במהלך השנים שהבלוג קיים (כמעט 4, הייתם מאמינים?), עלו לכאן הרבה פוסטים שנכנסו תחת סדרת הפוסטים – 'איך לגרום לקטנטנים לאכול'.
אז בשביל לעשות סדר בדברים, החלטתי לרכז את הקישורים לכולם במקום אחד מרכזי – הפוסט הזה.

לקריאת הפוסט »