לוגו בלוג אוכל בריא לקטנטנים

פריטטה לילדים (שגם מבוגרים יאהבו)

עברו החגים ועכשיו אפשר לחזור לשגרה של כתיבה בבלוג (צברתי מלא מתכונים במהלך החגים, אבל עם שלושה קטנטנים בבית זה קצת בעייתי למצוא גם זמן אשכרה לשבת לכתוב.. :)).

מתכון שהכנתי ממש הערב, הוא פריטטה בצל ואפונה. פריטטה כמו שבטח אתם יודעים, זה שם פלצני משהו לחביתה עם דברים בפנים (בשפה שילדים מבינים..), אז הערב אחרי שנתקלתי במתכון לפריטטה בפינטרסט במהלך שיטוטי בין בלוגים ישראלים של אוכל, שריכזה באהבה גדולה יונית צוק, החלטתי שננצל את מעט הדברים שנותרו במקרר אחרי השבוע שעבר, ואכין גם גרסא שלי לפריטטה.

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית (לאחרונה התאהבתי בשמן זית בטעמים של זיתא, שממש משדרג מנות מבושלות וסלטים)
  • 3 בצלים חתוכים קטן
  • כוס אפונה קפואה
  • 6 ביצים
  • מלח ופלפל
  • ו.. סבלנות
פריטטה עם אפונה ובצל

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן ומתבלים במלח ופלפל, ומחכים שיתרכך
  2. מוסיפים למחבת את האפונה
  3. טורפים את הביצים בנפרד ומוסיפים לאחר כמה דקות לתבשיל
  4. מחכים עד שמוכן – ממליצה לחכות עד שהצדדים מוכנים ואז לסגור עם מכסה ואפילו אפשר לכבות את האש, רק שיתבשל גם המרכז.
פריטטה עם אפונה ובצל
פריטטה עם אפונה ובצל - התוצאה הסופית
פריטטה עם אפונה ובצל - התוצאה הסופית
התוצאה הסופית מעולה, הבנות ממש טרפו (וגם אנחנו).
פריטטה עם אפונה לקטנטנים - לפינטרסט

אהבתם את הפוסט? ספרו לחברים

פוסטים חדשים בבלוג

קצת עליי

שרון גולן - יוצרת הבלוג

היי, אני שרון גולן, נשואה ואמא ל-3.
את הבלוג יצרתי מתוך אהבה לאוכל ומתוך רצון ליצור מקום בו אפשר ללמוד, ליצור ולשחק עם אוכל והילדים שלנו.
קראו עוד עליי

תודה על האהבה - בלוג השנה

Scroll to Top